HFC Storica

Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Tijd voor uitleg?

Een gastenboek hebben is mooi. Als club loop je dan echter wel het risico dat een ieder daarop zijn mening kan geven: positief of negatief, anoniem of met naam en toenaam. Gelukkg heeft HFC Storica niets te verbergen en zijn wij blij met de mening van een ieder, mits de feiten daarbij enigszins in acht worden genomen. Achter de schermen wordt namelijk hard gewerkt om 'dit kleine cluppie op de been te houden'. Veel vrijwilliggers steken, naast een 'normale' baan, veel tijd in de club. Dat wij op dit moment onderaan in de 4e klasse bungelen is natuurlijk jammer, maar ligt niet aan de club HFC Storica. Dat heeft o.a. te maken met keuzes die gemaakt zijn door de selectiegroep en de staf.  Voor aanvang van de competitie is door de selectie duidelijk uitgesproken dat zij, ondanks een slecht vorig seizoen, graag in de 4e klasse wilde uikomen. Dan heb je het over een man of 18 die op zaterdag graag op een redelijk niveau een balletje willen trappen en daar (nog steeds) plezier in hebben. En natuurlijk heeft het dan ook te maken met de kwaliteit van het team; HFC Storica is niet, zoals enkele andere verenigingen, in staat om 'spelers te halen' en is dus afhankelijk van positieve jongens die het leuk vinden om bij ons hun hobby uit te oefenen. En die hebben we gelukkig nog. Er wordt nu heel snel gezegd: trek dat 1e toch terug, maar het gevolg daarvan is dat deze groep dan niet meer kan voetballen. Je kunt immers niet meer in een lagere klasse worden ingedeeld en ons andere team heeft genoeg spelers. Dan moet je 18 mensen teleurstellen? Voor ons geen optie.

Dan de reactie op de afgelaste wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen CSV. Ook dat verhaal is niet ingewikkeld. Wij hadden zaterdagmorgen 15 spelers ter beschikking die graag hadden willen voetballen. Ons hoofdveld (natuurgras) was onbespeelbaar door veel onheffenheden en opvriezing. Een gevaar voor de ledematen. Aangezien wij het kunstgrasveld delen met de buurman (Dieze West) en daar een middagprogramma was, hebben wij zaterdagochtend nog overleg gehad met Dieze. Ondanks dat overleg en pogingen om via de KNVB uitsluitsel te krijgen of Dieze haar wedstrijd moest aflassen om ons te kunnen laten spelen, is dat niet op die ochtend duidelijk geworden. Wij hebben vervolgens maar het initiatief genomen om zowel CSV als de scheidsrechter tijdig te berichten dat de wedstrijd niet door kon gaan. Dit zeker tot teleurstelling van onze groep die graag had willen voetballen.  Iemand moet dan immers die beslissing nemen (de wedstrijd wordt overigens ingehaald op 24-02-2018). 

Oproep: wat zou het mooi zijn als onze 'criticasters' eens mee zouden denken met de club. Stel je eens voor dat een gezellig vriendenteam volgend seizoen zou besluiten deze mooie club voort te helpen en zich aanmelden om HFC Storica in de 4e klasse de komende jaren weer 'smoel' te geven. Kritiek mag altijd, maar gebruik die kritiek dan ook om ons cluppie weer voort te helpen. Wij gaan die uitdaging graag aan.

Freddy Jansen, voorzitter a.i.

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Word lid van HFC Stroica! Klik hier Wie zijn er jarig? Klik hier