Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Winst in Zwolse derby tegen EDON: 3-2

In de Zwolse derby van afgelopen zaterdag konden we de schamelijke nederlaag van vorige week rechtzetten, thuis tegen EDON werd gewonnen met 3-2. We wisten tevoren dat EDON een niet te onderschatten tegenstander is. Weliswaar hebben we er de laatste jaren niet van verloren, maar we hebben het er toch altijd moeilijk mee. Zo ook deze zaterdag. Met een ziekenboeg die langzaam leegloopt konden we met een vrijwel fitte selectie de strijd aangaan. Zelfs 'good old' Erik Pol was weer op de bank te bewonderen. We begonnen goed aan de wedstrijd. Al na 10 minuten wist Robert Stegeman door de verdediging van Edon te slalommen en kon zo de 1-0 binnenschieten. Na die openingstreffer hebben we enkele goede kansen gehad om de voorsprong uit te bouwen, doch helaas...zoals vaker verzuimden we dat te doen. En het bleef oppassen voor EDON dat steeds meer kwam opzetten en met een paar snelle aanvallen gevaar wist te stichten voor ons doel. Dat resulteerde in de 39e minuut in de gelijkmaker door William van Oene (1-1).  Tevens de ruststand. Na rust was het wederom Robert Stegeman die al snel scoorde. In de 54e minuut maakte hij de 2-1. Helaas werd het spel er daarna niet veel beter op en vervielen we weer in veel lopen met de bal en veel foute passes. We konden niet het geduld opbrengen om de bal rustig rond te laten gaan en om van daaruit de tegenstander  onze 'wil' op te leggen. Na een snelle aanval -in de 69e minuut- over onze linkerkant werd de bal uit een voorzet van EDON door Mo el Bouhni verkeerd geraakt en belande ongelukkig in ons eigen doel: 2-2. In het laatste kwartier kregen we nog enkele goede kansen, maar EDON doelman Hessel Land wist een paar schoten goed tegen te houden. Pas in de 89e minuut konden we dan toch juichend de 3 punten in onvangst nemen: Edward Herrera speelde zich knap vrij en met een schuiver in de verre hoek kon hij de 3-2 binnenschieten. Zijn eerste van dit seizoen. Reden om eens flink met z'n allen te juichen. Mooi om te zien en goed voor de sfeer. Het was even nodig. Door deze overwinning staan we op de 4e plek van onderen, doch maar 4 punten achter op de nummer 5 van boven!! In de ruime middenmoot is nog van alles mogelijk. Aanstaande zaterdag WEER een DERBY: dan gaan we op bezoek bij Zwolse Boys.