Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

HFC Storica-SCD'83: 4-3

HFC Storica behaalde zaterdag een knappe overwinning op medepromovendus SCD’83 uit Dedemsvaart. Waar vorig seizoen nog werd verloren en gelijk gespeeld, was het zaterdag onze beurt. In een met name na de rust spannende wedstrijd moesten onze jongens soms tot het uiterste gaan om de overwinning over de streep te trekken.

HFC Storica begon goed aan de wedstrijd. In de zonnige 1e helft werd de tegenstander al vroeg op de eigen helft opgejaagd hetgeen resulteerde in enkele behoorlijke kansen. Al in de 9e minuut wist Stefano Chaar de bal uit een vrije trap bij Sohel Mazouz te krijgen die er wel raad mee wist: 1-0. SCD legde zich er niet bij neer en werd in die fase toch nog even gevaarlijk door een kopbal op de lat. In de 27e minuut wist Stefano zich goed vrij te draaien en de 2-0 aan te tekenen. Nog geen 2 minuten later strafte Ginaro van Deventer slecht uitverdedigen van SCD knap af en maakte via de binnenkant van de paal de 3-0: “kat in ut bakkie”, zou de kenner zeggen.

Ware het niet dat in de 2e helft donkere wolken zich langzaam boven Het Hoge Laar samenpakten en de kou toenam. En dat was te merken. SCD kwam beter de kleedkamer uit en begon wat agressiever aan die 2e helft. Onze jongens konden elkaar ook niet echt meer vinden; veel passes kwamen niet aan. En als ze al aan kwamen, dan was daar de buitenspelval van SCD die deze middag onze spitsen vaak de das omdeed.

De laatste 20 minuten waren nog even ‘billenknijpen’. In de 74e minuut scoorde Damon Nouri voor SCD de 3-1. In de 75e minuut was er een snelle aanval via de linkerflank met een goede voorzet op Hafid Lahzal die de bal al glijdend in het doel schoot: 4-1. Weer een minuut later (76) was het SCD weer dat mocht scoren, Martijn Hamhuis maakte de 4-2 en zorgde ervoor dat SCD weer hoop kreeg. Wij zakten wat meer terug en dat gaf SCD de mogelijkheid wat meer druk te zetten. Dat resulteerde in de 80e minuut in de aansluittreffer van Martijn Hamhuis (4-3). Vlak voor tijd was er nog een schitterende redding van doelman Manuel van de Burg die de gelijkmaker voorkwam.

De overwinning zorgt er wel voor dat we nu op de ranglijst staan waar we vorig seizoen ook stonden: boven de eveneens gepromoveerde ploegen Wilsum, Edon en SCD. Bovendien staan we weer in het linkerrijtje: en zo hoort het!

Aanstaande zaterdag is er geen competitieprogramma; de week er op spelen we uit bij ‘rode lantaarn drager’ SVV’56 in Sibculo.