Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Onnodig verlies van SVI 1-2

Zaterdag kwam koploper SVI op bezoek op sportpark Het Hoge Laar. De koploper die deze competitie nog geen wedstrijd had verloren. Met een fitte groep zou het mogelijk moeten zijn om toch goed weerstand te kunnen bieden en wie weet wat er dan mogelijk zou zijn.

Achteraf kunnen we de conclusie trekken dat er veel meer mogelijk was geweest dan dat er uiteindelijk uit is gekomen. Wat als de kansen benut zouden zijn geweest, wat als Edward Herrera niet halverwege de 1e helft zijn achillespees had afgescheurd, wat als uitblinker op het middenveld Stefan Pelleboer de hele wedstrijd fit was gebleven en wat als Hafid Lahzal niet tegen een volledig onnodige 2e gele kaart was aangelopen. Tja, dan was er wellicht meer mogelijk geweest.

HFC Storica begon sterk aan de wedstrijd en probeerde in een hoog tempo SVI snel vast te zetten. Dat lukte behoorlijk in het eerste half uur, hetgeen resulteerde in een paar zeer behoorlijke kansen. Zo kon Stefano al vrij vlot alleen op de keeper afgaan maar schoot hij de bal te zacht in waardoor de keeper het schot vrij makkelijk kon keren. Eugene Webb wist daarna twee keer goed door te breken maar schoot net naast en raakte een keer de paal. Meerdere mogelijkheden volgden, maar de bal wilde niet tegen het netje. Met een zeer goed spelende en hard werkende Stefan Pelleboer op het middenveld en een Edward Herrera die bij vlagen zijn geweldige kunsten liet zien was het wachten op een goal van onze jongens. Tot ergens halverwege de 1e helft Edward Herrera zich verstapte en het uitschreeuwde van de pijn. De conclusie was snel getrokken: achillespees afgescheurd, wat naderhand inderdaad waar bleek te zijn. Die zijn we helaas voorlopig kwijt (vanaf deze plek wensen we Edward veel sterkte en een voorspoedig herstel). In die periode kwam SVI nog een paar keer gevaarlijk opzetten, wist onze doelman Manuel van de Burg een keer goed te redden op een inzet en was de paal een keer ‘sta in de weg’. Ruststand 0-0.

Een 1e helft waarin (dat mogen we toch zeggen) HFC Storica de betere ploeg was, maar te veel kansen om zeep hielp. De 2e helft kon alle kanten nog op.

Die 2e helft begonnen we weer sterk met direct na rust al een paar goede kansen. SVI kreeg echter ook wat meer vat op de wedstrijd en wist een paar keer gevaarlijk uit te komen. In de 67e minuut kwam onze doelman Manuel bij een hoge bal niet voldoende van de grond waardoor Timon Beimers makkelijk kon inkoppen 0-1. Een onnodige tegentreffer. Onze jongens waren daardoor even van slag. Slechts 4 minuten later kreeg SVI een vrije trap te nemen op de rand van de 16-meter. Jordi de Jonge krulde de bal fraai over de muur. Manuel zat er met de vingertoppen nog wel aan, maar kon  niet voorkomen dat de bal voor de 2e keer tegen het net ging 0-2. Wedstrijd gespeeld? Toch niet! Invaller Hafid Lahzal, die een basisplaats zou hebben als hij niet te laat zou zijn gekomen, wist een snelle aanval fraai af te ronden. Met een lob over de uitkomende doelman maakte hij in de 75e minuut de aansluittreffer 1-2. De hoop keerde terug bij de HFC Storica-aanhang. Ware het niet dat Hafid het na zijn treffer nodig vond om de scheidsrechter maar weer eens te bekritiseren. Een 2e gele kaart was het gevolg, waardoor hij kon vertrekken. HFC Storica kwam daarna met 10 man nog een peer keer via snelle aanvallen voor het SVI-doel, maar de scherpte was er niet meer. Juist in die fase had wellicht de snelheid van Hafid alsnog kunnen zorgen voor een gelijkspel en wie weet meer. Dat kan en mag hij zichzelf aanrekenen. Hopelijk een wijze les?!

Voor het publiek was dit een leuke en spannende wedstrijd met een hoog tempo, veel strijd en bij vlagen fraai voetbal. Wij kunnen terugkijken op een (te) wisselvallige 1e helft van de competitie waarin we 7 keer wisten te winnen en 6 x verloren. Met 30 doelpunten voor doen we dat ‘aardig’, al hebben we de kansen gehad op veel meer. De 28 tegentreffers zijn er te veel. Daar moet nog aan gewerkt worden. Met een 7e plek op de ranglijst gaan we de winterstop in. Gezien het voetbal dat we spelen is er in de 2e helft van de competitie nog veel mogelijk. We beginnen op 18 januari met de volgende derby: HTC komt dan op bezoek.

Kijk voor de foto’s van de wedstrijd HFC Storica-SVI op de site van Sportief Zwolle: http://sportiefzwolle.nl/foto/799/svi-klopt-hfc-storica-in-spannende-derby.html