Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Onnodig verlies in spannende wedstrijd

Veel toeschouwers die zaterdag de wedstrijd hebben gezien waren het er over eens: hoe is het toch mogelijk dat HFC Storica zo laag staat. Met bij vlagen prima voetbal en veel goede mogelijkheden om te scoren werd ook vanmiddag SCD een groot deel van de wedstrijd onder druk gezet. En zoals al vaker deze competitie: na 90 minuten staan we WEER met lege handen. Voor de wedstrijd waren er helaas al enkele wijzigen nodig ten opzichte van vorige week, in verband met blessures. Trainer John Diender wilde niet al te veel schuiven en de 1e helft was er dan ook helemaal niets aan de hand. Na doelpunten van Bertus Finke en Mo El Bouhni, ongeveer 5 gemiste kansen en 3 afgekeurde doelpunten (aldan niet terecht), waren we voor de rust de betere ploeg (al was SCD af en toe ook dicht bij een doelpuntje). De 1-2 ruststand was dan ook zeer verdiend. De 2e helft raakten we al snel de controle op het middenveld kwijt en werd er WEER veel te veel gelopen met de bal. Dat kwam ons spel niet ten goede.  SCD maakte dankbaar gebruik van de ruimte en kwam nog 2 keer tot scoren. Dat scoren blijft ons grote probleem. Iedere wedstrijd krijgen we volop kansen, maar het lijkt of er een soort van scoringsvrees ontstaat zodra het net zichtbaar wordt. Met deze zaterdag een onverdiende 3-2 nederlaag en een lage klassering op de ranglijst tot gevolg. Zaak is nu dat de koppies deze week weer omhoog gaan en dat we SAMEN de komende tegenstander VHK op de knieën krijgen.  Alles is nog mogelijk en de 13e plaats van dit moment is ons onwaardig.

Het verslag van de wedstrijd SCD'83-HFC Storica zoals dit door SCD'83 is opgesteld. Bron: website SCD'83.

SCD’83 heeft met pijn en moeite toch nog de winst weten te pakken tegen het bezoekende             HFC Storica uit Zwolle 3 - 2. Daarmee kreeg SCD’83 eigenlijk meer dan het verdiende want lange tijd leek het erop dat de Zwollenaren die een groot gedeelte het betere spel op de grasmat van “de Boekweit “ neerlegde de overwinning mee naar huis zouden nemen.

De wedstrijd onder leiding van referee Avci uit Kampen kende een flitsende opening binnen de eerste minuut werd de treffer van Storica ( Bertus Finke ) afgekeurd en stond SCD’83 een minuut later op 1 – 0 voorsprong Frank redder vond Nick Dekker die wederom zijn visite kaartje via een treffer achterliet 1 – 0. Op onverklaarbare wijze gaf SCD’83 het heft uit handen en het was Storica dat aan de touwtjes trok. Vooral met de razendsnelle omschakelingen bij afgeslagen aanvallen had SCD’83 de grootste moeite om Storica buiten de 16 te houden. Het was ook niet verwonderlijk dat de gasten na uitstekende mogelijkheden en reddingen van de invaller SCD-doelman Jelmer Koes voor Withaar in de 17e minuut de gelijkmaker door een subtiel lobje van Bertus Finke de stand gelijk trokken 1 – 1. SCD’83 had geluk dat het schot van Bertus Finke nog door de lat werd gekeerd. SCD’83 kon geen antwoord vinden op het spel van Storica dat steeds een stap sneller was en het mocht de handen dicht knijpen dat vlak voor de rust Mohammed el Bouhni zijn ploeg met een kopbal op terechte voorsprong zette 1 – 2 (43e).  In de tweede helft lukte SCD’83 moeizaam  de puzzelstukken op elkaar te krijgen waarbij het wederom van geluk mocht spreken dat Storica slordig met aanvallen omging. In de 70e minuut kantelde de wedstrijd in het voordeel voor de Jonkman formatie. Frank Redder liet vanaf de linkerzijde een strakke voorzet los die perfect door Erik Wencker achter doelman Van der Weg werd gekopt 2 – 2. Deze  treffer deed wonderen het liep ineens bij de geel-blauwen dat in de 82e minuut bij een corner van Storica behoorlijk in de problemen raakte waarbij Stephan Prins op de lijn doelman Koes assisteerde. De verre trap naar voren op eenzame spits Nick Dekker bracht de winst. Dekker hield twee man aan de praat zette ze uiteindelijk te kijk en met een uitstekende schuiver ook doelman Remco van der Weg 3 – 2.