Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

16-0; soms zit het tegen en soms zit het extra tegen

Tja, wat kun je hier verder nog aan doen? We zitten met ons 1e duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. En dit keer niet letterlijk maar figuurlijk. Wat kun je er nog aan doen als mensen de club zomaar laten varen en niet meer komen, wat kun je doen aan de sfeer in een verdeelde groep, wat kun je doen aan onterecht gegeven rode kaarten, aan gele kaarten die onnodig worden verkregen. Wat kun je doen aan verliezen met dubbele cijfers (en dat al voor de derde keer).  Tja..... toch maar weer positief vooruit kijken naar de volgende wedstrijd? Toch maar hopen dat het kwartje een keer de goede kant op valt? Nog een paar wedstrijden te gaan en dan maar hopen dat we kunnen bouwen aan een nieuwe selectie met positieve gasten die volgend seizoen 'de kar gaan trekken'. Uiteraard hebben we veel positieve jongens bij de club, maar als het tegen zit, zit het bij ons ook goed tegen.

Neem de wedstrijd van vorige week thuis tegen Hattem. Met een aangepaste groep begonnen we prima aan die wedstrijd. We kwamen ongelukkig op een 0-2 achterstand, maar scoorden nog in de eerste helft de aansluittreffer. Vlak voor rust en direct na rust kregen we grote kansen om over Hattem heen te gaan. Maar als je dan een hele dubieuze rode kaart gepresenteerd krijgt, wordt het gewoon moeilijk om in het laatste half uur nog vol gas te geven. Afgelopen zaterdag uit bij Bruchterveld een zelfde beeld. De eerste 20 minuten spelen we prima voetbal met veel inzet en krijgen we twee grote kansen om de score te openen. We komen vervolgens zeer ongelukkig achter met 0-1. Nog niets aan de hand. Maar als je dan WEER een zeer onterechte rode kaart gepresenteerd krijgt, zakt je de moed in de schoenen. Joshua wilde een hoge bal in de 16 wegtrappen, de speler van Bruchterveld springt van achter hem ineens voor de bal en in plaats van de bal raakt Joshua, verblindt door de zon, de speler. Hoe kun je dan als scheidsrechter concluderen dat je een doorgebroken speler, die de bal niet eens aan de voeten heeft,  neerhaalt. Zelfs voor de tegenstander onbegrijpelijk. Dan wordt het weer vechten tegen de bierkaai en  vervliegt de hoop op een goed resultaat al snel. We hebben de wedstrijd, zonder verdere kaarten of provocaties, netjes uitgespeeld. Complimenten daarvoor.

En nu? Aanstaande zaterdag thuis tegen SEH. Er komen 3 spelers terug, maar Joshua zullen we een wedstrijd moeten missen. Het tij moet een keer te keren zijn. Positief blijven en het seizoen goed afmaken. Respect voor de jongens die er elke week weer staan. Zij laten tenminste zien hart voor de club te hebben.

Aan het bestuur de taak om de goedwillende spelers voor de club te behouden en te bouwen aan de verdere toekomst. Een zware taak, een mooie uitdaging en met hulp van onze trouwe leden niet onmogelijk! Ook voor ons zal de zon weer gaat schijnen.......