Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Bergentheim-HFC Storica 1-2

HFC Storica heeft afgelopen zaterdag de winnende reeks voortgezet in en tegen voetbalvereniging Bergentheim. Twee ploegen die elkaar, voorzover bekend, niet eerder in competitieverband tegenkwamen. Na overwinningen tegen SCD en SVV was dit de 3e overwinning op rij, waarvan 2 achter elkaar buiten Zwolle. Op de druilerige zaterdagmiddag en op een moeilijk bespeelbaar veld moesten wel de mouwen worden opgestroopt. Beide ploegen probeerden vanaf het begin druk te zetten hetgeen over en weer gepaard ging met veel foutieve passes en onrustig spel. In de beginfase kreeg Bergentheim wel de beste mogelijkheid. Alleen voor onze keeper werd de bal echter behoorlijk ver naast geschoten. Een eerste waarschuwing was daarmee wel afgegeven. Bij een snelle aanval van onze kant in de 11e minuut kwam de bal via Omar Sylla bij Syäm Ubro terecht. Met zijn snelle en korte pasjes brak hij door de verdediging van Bergentheim heen en scoorde tussen de benen van de doelman door de 0-1. Het spel golfde daarna op en neer zonder dat sprake was van echt goed voetbal. De spanning maakte dat echter meer dan goed. Een lange hoge bal werd in de 36e minuut volkomen verkeerd beoordeeld door onze Floris, waarna de bal voor de voeten van Rob Wevers van Bergentheim kwam. Die wist er wel raad mee en schoot de bal hard in de lange hoek: 1-1. Een terechte ruststand.

In de rust bleek dat onze keeper Manuel niet verder kon wegens een knieblessure. Een noodgedwongen wissel: Orfeo, normaal rechtsback, trok de handschoenen aan en zou in de 2e helft zijn kunsten in het doel mogen gaan vertonen. En dat heeft hij gedaan: het leek af en toe of hij hete bitterballen uit de lucht plukte in plaats van de wedstrijdbal, maar in 2e instantie had hij vrijwel alles klemvast. Ook Floris gaf in de rust aan niet verder te kunnen; een 2e noodgedwongen wissel was dus helaas niet te vermijden.

In de rust werd door onze trainer John Diender aangegeven dat de jonge ploeg van Bergentheim (velen speelden vorig seizoen nog in de A’s), het na rust wel eens moeilijker zou kunnen krijgen. Met name de goed spelende nummer 10 van Bergentheim, een routinier van 40, zou het fysiek zwaar moeten krijgen als we het tempo hoog zouden houden. En daar kreeg John gelijk in. Halverwege de 2e helft moest de routinier het veld verlaten en kregen we een licht overwicht. Door het inbrengen van de snelle en vaak onberekenbare Hafid konden we het veld wat breder houden, werden we met snelle uitvallen gevaarlijker en was het wachten op een doelpunt. En die viel: in de 78e minuut was het “Mo” el Bouhni die de 1-2 tegen het net schoot. Daarna was het nog wel even spannend, maar zoals gezegd Orfeo was deze middag –dankzij veel kunst en vliegwerk- niet te passeren.

Door deze overwinning houden we de aansluiting met de top en nemen we wat meer afstand van de onderste plaatsen. Komende zaterdag staat de topper tegen koploper SVI op het programma. Later in deze week daarover meer op deze website. Aanvang 14.30 uur op ons sportpark Het Hoge Laar.