HFC Storica

Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

In Memoriam; Freddy Jansen

Zondagavond stond bij ons de tijd even stil. We ontvingen het verschrikkelijke en onwerkelijke bericht dat onze clubman Freddy Jansen is overleden.

Freddy was zeer betrokken bij de vereniging. Hij kwam in het seizoen 79/80 bij onze vereniging. Waarschijnlijk aangetrokken door zijn vader Jacob die op dat moment trainer was. Freddy was jarenlang speler van het 1ste elftal. Na zijn jaren als voetballer werd hij elftalleider van het vlaggenschip van de vereniging.  Altijd was hij bereid om een functie in te vullen, zoals penningmeester. De laatste jaren was hij voorzitter van onze vereniging met nog steeds een onvermoeibare drang om de vereniging voort te helpen. Hij was de verbinder binnen zijn eigen vereniging, maar ook voor de totale sport op Het Hoge Laar. Onder andere hield hij de contacten met de gemeente, buurt en alle Zwolse voetbalverenigingen bij.

In begin jaren 2000 ging het niet zo goed met onze club. Tijdens de ledenvergadering stond hij op om de kar te trekken en de vereniging voort te helpen. Zorgen dat de financiële zaken beter werden en met zijn club van 10 alles regelen en opnieuw organiseren. De club van 10 ging later in 2012 over in de "Oldies" groep van Storica. Dezelfde mensen met hetzelfde doel. Ook had hij een aandeel in de naamsverandering van VV Storica naar de HFC Storica met verwevenheid van de HolterbroekerFootbalClub als verwijzing naar de wijken om het sportpark heen. Ook organiseerde hij diverse toernooien. De KAdasterNOtarissen voetbal cup was jarenlang op de vrijdagmiddag een leuk evenement, waarbij hij vanuit Het Notarieel de organisatie deed. Het toernooi ging tot laat in de avond door. Gezelligheid voerde bij Freddy altijd de boventoon. De snerttoernooien, voetfolley toernooien, zitvoetbal toernooi in de kantine, Piet van der Molen wedstrijd. Altijd opgewekt en gelijk ja zeggend: "ik heb nog wel een toernooi schemaatje. Gaan we doen! " Hij was er ook altijd bij als elftalleider bij het Oldenzakkentoernooi. We werden altijd laatste maar bleven meestal het langst plakken. De stapavonden met de Oldies waren ook altijd gezellig. Of het nu een avondje Ome Bertus tour door de stad was of de jaarlijkse barbeque in het Kegelhuis.

Ook zijn humor en zelfspot was kenmerkend. Na iedere wedstrijd, of gewoon op een zaterdagmiddag in de kantine met zijn vrienden steevast 5 cent in de pot gooien en zeggen "zo ik heb gelapt" of vertellen over zijn fantastische goal tijdens de afscheidswedstrijd van zijn vriend Gerrit bij SVI. Met zijn verkeerde been in de kruising schieten vanaf 25 meter en ja daar was echt niets aan gelogen. Ook moest onze kantinebeheerder een spiegel in de hal bij de entree hangen, zodat hij zijn haartjes nog even goed kon leggen, voordat hij de kantine instapte. Tijdens die periode was het ook Fred Pitt, zoals de dames hem op Het Notarieel noemde. Een paar jaar geleden ging zijn kapsel toch gemillimeterd worden op vakantie in Amerika. Zijn bijnaam werd vanaf dat moment Fred Statham. Ook liep hij altijd 30 minuten binnen het kwartier.

Freddy is maar 61 jaar geworden. We nemen afscheid van een Storicaan, clubman,
maar bovenal een vriend.

Wij wensen Helma, Lynn en Waldemar, Sylvan, Jacob en Anneke en de rest van de familie en vrienden veel sterkte met dit verlies. 

Leden en bestuur HFC Storica.

Oldies Storica.

 

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Word lid van HFC Stroica! Klik hier Wie zijn er jarig? Klik hier