Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

HFC Storica-Wilsum 5-0; de eerste overwinning is binnen!

Zaterdag moesten onze jongens het opnemen tegen voetbalvereniging Wilsum dat, net als HFC Storica, de eerste 3 wedstrijden had verloren. Met spanning werd deze wedstrijd dan ook tegemoet gezien. Temeer omdat de twee vorige partijen tegen Wilsum werden verloren en omdat onze nieuwe trainer John Diender voor het eerst de voorbereiding (trainingen) had kunnen doen. In tegenstelling tot de eerste wedstrijden dit seizoen, waarin nog werd afgestapt van het trouwe systeem waarmee we zoveel succes boekten, moest het deze middag toch maar weer gebeuren in het vertrouwde systeem. En... met succes. Vanaf het begin was HFC Storica de betere ploeg. Met af en toe flitsend combinatiespel en een hoog tempo wisten we de tegenstander terug te dringen op eigen helft. Het duurde echter nog lang voordat de kansen, die er genoeg waren, werden omgezet in doelpunten. Pas in de 30e minuut wist Hafid Lahzal te scoren, zijn 1e competitiedoelpunt van dit seizoen. In de 35e minuut maakte Stefano Chaar na een geweldige steekpass van Edward Herrera de 2-0, waarna diezelfde Edward al slalommend in de 44e minuut het balletje subtiel in het doel werkte 3-0.

Na rust eenzelfde spelbeeld.Wilsum probeerde het wel, maar kwam er deze middag nauwelijks aan te pas. De enkele kansen die het kreeg werden goed verwerkt door keeper Manuel van de Burg, die deze middag in plaats van doelman Leon Kreulen zijn kunsten mocht vertonen aan de trainer. In de 58e minuut maakte Edward Herrera zijn 2e goal van de middag en al weer zijn 3e dit seizoen: 4-0. Eugene Webb wist in de 70e minuut met een mooie actie de 5-0 eindstand op het scorebord te zetten.

Een prima wedstrijd met een geweldige eindstand. En meteen een paar plaatsen gestegen op de ranglijst. Dat geeft vetrouwen voor de toekomst. Te beginnen volgende week zaterdag uit bij stadgenoot Edon dat verrassend presteert in de 3e klasse. Een weerzien met 'onze kampioenen' Erik Pol en Hessel Land, die onlangs de overstap maakten naar Edon.