Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Het zat niet mee: 3-0 verlies van Lutten.

Na een voetballoos weekend (beker/inhaal) en 2 oefenwedstrijden moesten we dit weekend weer aantreden in competitieverband. Uit naar de nummer 3 van de ranglijst sc Lutten. De trainer van Lutten was speciaal voor deze wedstrijd komen kijken naar onze oefenwedstrijd tegen sv Zwolle om daar lering ut te trekken.

De wedstrijd begon een beetje tam. Het 1e kwartier was er niet veel te beleven. HFC Storica wilde wel, maar moest duidelijk weer even wennen aan voetballen op echt gras. Na 18 minuten werden we echter wakker geschud. Een snelle aanval van Lutten leverde de 1-0 op door Jord Anbergen. Daarna was het HFC Storica dat de wedstrijd voor rust bepaalde. Met soms fraaie acties en ondanks veel foute passes werd de druk op Lutten groter en groter. Zo was er een hele grote kans voor Eugene Webb, die de bal helaas te zacht richting het lege doel schoot waardoor een speler van Lutten op de lijn kon redden. Was daar een keiharde inzet van 5 meter van Ginaro van Deventer die op de doellijn op het lichaam van een Lutten speler uiteenspatte en een schot dat via onderkant lat op het hoofd belande van Stefano Chaar, die echter niet de koptechniek beheerste zoals dat op dat moment gevraagd werd; leeg doel, bal over. Een paar mooie aanvallen leverden nog meer kansen op, maar de uitgestoken benen van de Lutten verdedigers waren steeds op het goede moment aanwezig en blokkeerden de diverse doelpogingen voor rust. Ruststand 1-0 in plaats van 1-4 / 1-5. Ook dat is voetbal.

Na rust bleef HFC Storica aandringen en waren er zeker nog enkele kansen om te scoren. Maar ook in de 2e helft wist Lutten ons beheerst van het scoren af te houden. Jammer is het dan dat een enkeling zijn frustratie verbaal gaat afreageren op de ‘scheids’, die overigens geen schuld had aan het niet afmaken van de kansen. Gevolg was o.a. een gele kaart wegens opmerkingen voor Hafid. Absoluut onnodig op dat moment. In één van de gevaarlijke tegenaanvallen van Lutten maakte wederom Jord Anbergen in de 66e minuut de 2-0. Dan weet je dat het moeilijk gaat worden, maar gezien het aantal mogelijkheden nog steeds te doen. Helaas was het deze middag onmogelijk om de glazen plaat op de doellijn van Lutten te breken. De bal wilde er gewoon niet in. In de 85e minuut was daar dan ook nog de genadeslag: 3-0 door Danny Kuiper. Hafid liep vervolgens nog -door een overtreding- tegen een 2e gele kaart aan en kon vlak voor tijd vertrekken. Deze middag konden we dan ook afsluiten met het gezegde: “soms zit het tegen en soms zit het ook wel heel erg tegen”.

Na afloop niet de punten, wel de –wekelijkse- complimenten. HFC Storica: hele goede voetballers, maar ‘als collectief nog niet overtuigd van het eigen kunnen’. Een ploeg die zo maar met de beste 5 mee kan doen in de 3e klasse, maar dan zal de groep er wel van doordrongen moeten zijn. Mooie woorden met een kern van waarheid: individueel allemaal prima, maar door het samen te doen kunnen we vrijwel onverslaanbaar worden. Die overtuiging ontbreekt nog, maar die komt er, daarvan zijn wij dan wel weer overtuigd.

Volgende week zaterdag om 14.30 uur thuis tegen de nummer 4 Mariënberg. Nieuwe ronde, nieuwe kansen die dan echter wel benut moeten worden ;-).