Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Weer gelijkspel tegen Hatto Heim: 1-1

Net als in de heenwedstrijd in Hattem wisten we ook in de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim niet te winnen. Ook dit keer kwamen we op voorsprong, maar moesten we genoegen nemen met een gelijkspel. Hatto Heim, de nummer 2 van de ranglijst, kwam naar Zwolle om de 3 punten op te halen om zo de positie in de top van de ranglijst te kunnen handhaven. Wij wilden ook winnen om zo afstand te kunnen nemen van de degradatieplaatsen en wellicht goede zaken te kunnen doen in de strijd om de 2e periodetitel.

Op deze druilerige en koude zaterdagmiddag begonnen beide ploegen met een aanvallende instelling. Nadat in de beginfase al duidelijk werd dat het tempo hoog zou liggen was het in de 9e minuut Ginaro van Deventer die zich op eigen helft goed vrijspeelde en met een geweldige crosspass Eugen Webb wist te bereiken. Eugene plukte de bal fantastisch uit de lucht en gaf met een lob de doelman van Hatto Heim het nakijken: 1-0. Een goal die herinneringen opriep aan de pass van Frank de Boer op Dennis Bergkamp die vervolgens scoorde tijdens het WK in 1998 tegen Argentinië. HFC Storica bleef vervolgens in die 1e helft de iets betere ploeg, maar moest uit blijven kijken voor de gevaarlijke uitvallen van Hatto Heim. In de 22e minuut was er slordig balverlies in onze eigen '16-meter', waarna Winand Meilink namens Hatto Heim de 1-1 kon binnenschieten. Een onnodige tegengoal.  Kort daarop was het Bertus Finke die een geweldige mogelijkheid kreeg om de 2-1 te maken, maar oog in oog met de Hattemse doelman faalde hij. Vervolgens was er die 1e helft nog een prima vrije trap van Lorenzo Lubbers die de bal fraai langs de muur knalde, doch de vingertoppen van de doelman konden nog net een goal voorkomen. Vlak voor rust nog een prima mogelijkheid op de 2-1, maar de bal werd uiteindelijk in de kluts (binnen de 5 meter en na enkele pogingen) door Hatto Heim veilig weggewerkt.

Na rust een iets ander beeld. Hatto Heim zette aan en wilde een overwinning forceren. Bij ons werd het spel steeds onzorgvuldiger en nam de irritatie over het vele balverlies toe. Dat kwam ons spel niet ten goede. Al helemaal niet toen Eugene Webb en de scheidsrechter het over een beslissing niet eens konden worden: na de ene gele kaart wegens commentaar volgde direct de tweede wegens nog meer commentaar en kon hij vertrekken. Hatto Heim kreeg vervolgens nog enkele prima mogelijkheden op een overwinning. Het was te danken aan onze doelman Remco vd Weg dat het 1-1 bleef. Met enkele fraaie reddingen wist hij erger te voorkomen.

Gezien het spelbeeld was iedereen eigenlijk na afloop wel tevreden met het gelijke spel. We kunnen nog steeds naar boven kijken, al zijn de achtervolgers niet ver verwijderd. Maar deze ploeg heeft zoveel kwaliteit dat degradatie niet aan de orde hoeft te zijn. Wellicht kunnen we hier en daar nog voor een verrassing zorgen.

Aankomend weekend is er geen programma i.v.m. carnaval, de week er op gaan we naar Bergentheim dat vlak onder ons staat.