Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Klinkende overwinning op Bruchterveld

Eindelijk ging het deze zaterdagmiddag weer eens over vóetbal! Na twee hectische weken waarin 'randzaken' helaas de boventoon voerden, mochten we deze zaterdag met een op verschillende plaatsen aangepaste ploeg aantreden tegen vv Bruchterveld, dat net als ons 6 punten wist te pakken uit de eerste vijf wedstrijden. De 'jonkies' Faru (18) en Nelson (17) kregen deze middag een kans in de basis. En met Elroy (19) en Lorenzo (18) waren de 'tieners' goed vertegenwoordigd. Door afwezigheid (vakantie) van doelman Remco vd Weg kreeg ook Jeffrey Robben (20) een plaats in de basis-elf. En niet zonder resultaat! Jeffrey keepte deze middag alsof hij al jaren tussen de palen stond. Met name in de 2e helft was hij een paar keer in een 1-tegen1-duel zeer attent en wist hij het aantal tegengoals te beperken tot uiteindelijk maar één. Aan de andere kant hadden onze jongens de dubbele cijfers deze middag op de schoenen, maar doordat de score al snel in ons voordeel opliep werden ook aan die kant de nodige kansen nog 'om zeep geholpen'. Een uitslag van 12-5 had deze middag niet misstaan.

In de van beide kanten zeer sportieve wedstrijd was het bij vlagen genieten van de mooie aanvallen die HFC Storica op de mat legde. Na een van die aanvallen was het in minuut 19 Elroy de Jong die zijn eigen voorspelling waarmaakte (hij wist zeker dat hij ging scoren deze middag): 1-0. In de 24e minuut werd Lorenzo Lubbers mooi aangespeeld door Edward Herrera en alleen voor de keeper wist ook hij koelbloedig af te ronden 2-0. Vier minuten later was het Edward Herrera zelf die na een geweldige actie de keeper van Bruchterveld omspeelde en de 3-0 aantekende. Een paar minuten later (34e) was het Lesley op de Haar die namens Bruchterveld de eretreffer van deze middag mocht maken 3-1, tevens de ruststand.

Nadat Bruchterveld direct na rust nog een goede kans op de aansluittreffer miste was het HFC Storica dat gas gaf. In de 49e minuut maakte Elroy zijn 2e van deze middag 4-1. Daarna wist Bruchterveld toch nog een keer te scoren. In de 53e minuut was het Rob Lubbers van Bruchterveld die wat 'ongelukkig' in eigen doel schoot 5-1. In de 61e minuut was er een gigantische pegel van Eugene Webb die de doelman niet goed genoeg kon verwerken: 6-1. En nadat beide ploegen nog enkele kansen misten was het Redouan Akloud (elke week een van onze uitblinkers), die in de 87e minuut ook nog de 7e HFC-goal op het scorenbord zette: 7-1. Een prima partij waarin met veel respect voor elkaar een klinkende en verdiende overwinnig werd behaald. Complimenten aan de jongens hoe ze het deze middag hebben ogepakt. En dat biedt, gezien de jeugdige leeftijd van de ploeg (gemiddelde leeftijd basis-elf was 22,9 jaar), hoop voor de toekomst.

Aanstaande zaterdag spelen we de inhaalwedstrijd bij vv Hattem. Aanvang 14.30 uur.