Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

puntverlies tegen Zwolsche Boys: 1-1

In de Zwolse derby tegen Zwolsche Boys hebben we onnodig puntenverlies geleden. Met name in de eerste dertig minuten hadden we diverse mogelijkheden een ruime voorsprong te nemen. Al in de 7e minuut was er een snelle aanval van de HFC'ers waaruit Ginaro van Deventer wist te scoren: 0-1. Daarna was het bij vlagen genieten. Mooie snelle combinaties en een paar goede kansen. Helaas stond het visier niet op scherp en wisten we de bal niet in het netje te krijgen. Ook direct na rust was er een grote mogelijkheid voor Lorenzo Lubbers om de voorsprong uit te breiden. Maar ook hij wist niet te scoren. Daarna werd Zwolsche Boys een aantal keren behoorlijk gevaarlijk. Met gevaarlijk indraaiende vrije trappen hadden we het geluk dat niemand van De Boys de voet tegen de bal kon krijgen en bleef het lang 0-1. In de 82e minuut was er een voortzet van De Boys die -naar het leek- makkelijk kon worden uitverdedigd door Oumar Sylla. Tot plots de scheidsrechter floot en tot verbazing van iedereen naar de 11-meter stip wees: penalty. Ongeloof en verbijstering....... Wat was er gebeurd? Volgens de scheidsrechter zou Oumar een tegenstander hebben geduwd, maar getuigen daarvan bleven onvindbaar. Lennard Prins wist wel raad met het cadeautje en nadat de penalty nog knap door doelman Remco vd Weg kon worden tegengehouden wist Lennard de afgeslagen bal alsnog in het doel te werken: 1-1. Uiteindelijk wellicht een terechte uitslag, maar gezien de kansen hadden we het al lang daarvoor moeten afmaken. Beide ploegen schieten niet veel op met dit gelijke spel. Zwolsche Boys blijft 5 punten op ons achter en wij staan nog steeds op een plaats waar we niet willen staan. Volgende week zaterdag WEER een derby: dan gaan we op bezoek bij koploper ZAC.