HFC Storica

Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Winst op Lutten; nog één te gaan!

Afgelopen zaterdag moesten we winnen van Lutten om nog mee te blijven doen in de strijd tegen degradatie, maar ook in de strijd om de 3e periode. Onze jongens waren dan ook ontzettend gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Dat resulteerde in het eerste kwartier in slordig spel, te veel balverlies en aan beide kanten nauwelijks kansen. Daarna ging het snel en werd in 7 minuten maar liefst 4x gescoord. Eerst was het Stefano Chaar die in de 18e minuut namens HFC Storica met een fraaie (?) kopbal de 1-0 kon aantekenen. Danny Kuiper maakte in de 21eminuut gelijk, waarna Stefan Pelleboer in de 23e minuut een vrij trap snoeihard via onderkant lat binnenschoot: 2-1. Stefano kon daarna in de 25e minuut zijn 2e maken: 3-1. Tevens de ruststand.

Na rust probeerden we de voorsprong te verdedigen en met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Dat lukte aardig. Lorenzo Lubbers maakte de belangrijke 4-1 in de 61e minuut. Dat gaf even wat meer lucht omdat Lutten toch behoorlijk begon aan te dringen.  Ook Bertus Finke had het deze middag 'op z'n heupen'. Met snelle acties wist hij in de 83e en 87e minuut de uiteindelijke 6-1 op het scorebord aan te tekenen. Een belangrijke overwinning, met name omdat we door die 6-1 ook ons doelsaldo op konden krikken en daarmee onze tegenstander van aanstaande zaterdag, Olympia'28 uit Hasselt, op de ranglijst zijn gepasseerd.

Hoe zit het nu allemaal????

In de strijd tegen degradatie (via nacompetitie) moeten zaterdag 4 ploegen strijden om twee plaatsen. Gramsbergen heeft 31 punt en speelt thuis tegen Bergentheim, dat samen met ons nog strijd om de 3e periodetitel. Beide ploegen moeten winnen. Olympia'28 en HFC Storica hebben beiden 33 punten en spelen tegen elkaar. Wij hebben een beter doelsaldo, dus moet Olympia'28 van ons winnen. Wij willen echter ook winnen omdat dat misschien nog recht geeft op de 3e periode, waarin we weer afhankelijk zijn van Bergentheim dat bij Gramsbergen speelt. VHK heeft 34 punten en speelt thuis tegen Hatto Heim dat moet winnen om de 2e plek te veroveren en zodoende de 1e periode van ZAC kan overnemen. Bij winst is VHK veilig. Als wij gelijk spelen, Gramsbergen wint en VHK verliest, dan eindigen 4 ploegen op 34 punt (!). In dat geval telt het doelsaldo; op dit moment: VHK -14, HFC Storica -3, Olympia'28 -6, Gramsbergen -9. Dan zouden Gramsbergen en VHK de nacompetitie in gaan. Bij een gelijkspel zijn we nog afhankelijk van Gramsbergen dat dan niet met te grote cijfers van Bergentheim mag winnen.

In de 3e periode staan we samen met Bergentheim bovenaan met 16 punten. Doelsaldo van Bergentheim is +12 en van ons +7. Als wij winnen en Bergentheim verliest of speelt gelijk, dan zijn we veilig en winnen ook nog de 3e periode.

Complimenten aan de KNVB die deze eindfase bedacht heeft. Spannender kan haast niet. Kom ons zaterdag aanmoedigen in Hasselt. Aanvang 14.30 uur.

Kijk voor de stand, de periodes en het volledige programma op:

http://www.hollandsevelden.nl/competities/2014-2015/oost/za/3c/

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Word lid van HFC Stroica! Klik hier Wie zijn er jarig? Klik hier