Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Hardenberg'85-HFC Storica 5-2

HFC Storica had zaterdag een zware middag tegen Hardenberg’85. Hardenberg toonde vanaf het begin 100% inzet, terwijl het leek dat sommige van onze jongens al aan de winterslaap waren begonnen. Al na 6 minuten werd Orfeo kinderlijk eenvoudig op het achterlijntje gepasseerd en kon Rick Broek zijn eerste van deze middag maken 1-0. Toen Ginaro vervolgens in de 16e minuut de bal richting maan wilde schieten, doch in plaats daarvan de bal precies bij aanvaller Rick Broek in de voeten speelde (2-0) was al duidelijk dat het deze middag moeilijk zou worden, heel moeilijk….. En als je dan weet dat de druk groot is, moet je soms ook niet via de achterste linie willen opbouwen. Dat gebeurde wel in de 30e minuut waarbij doelman Manuel de bal te zacht naar laatste man Rachid gooide die er net niet voldoende bij kon. Hij tikte de Hardenberger aanvaller, die de bal makkelijk kon onderscheppen, licht aan waarna een strafschop (en gelukkig ‘maar’ een gele kaart) het gevolg was. Rick Broek maakte zijn zuivere hattrick compleet 3-0. HFC Storica probeerde het wel en kreeg tussendoor nog wat kleine kansjes. In de 39e minuut was er een leuke aanval waarbij Sohel de 3-1 kon maken. Het geloof was terug, zou het dan toch nog gaan lukken?

Na rust begon HFC Storica beter als in de 1e helft. Het tempo lag wat hoger en de combinaties liepen iets beter. Met een knappe reflex wist de Hardenberger goalie de aansluittreffer (kopbal) in deze fase te voorkomen. Helaas wist Jonathan Deemter namens Hardenberg in de 54e minuut roet in het eten te gooien 4-1. Desondanks bleven we het proberen en al in de 58e minuut maakte ‘Mo’ een belangrijke tegentreffer 4-2. Daarna vervielen we al snel in het oude spelletje: veel lopen met de bal zonder oog voor de vrije man. Veel kansen waren er dan ook niet meer te noteren. Dat wederom Rick Broek nog zijn 4e van deze middag scoorde (5-2) was enkel voor de statistieken nog van belang.

Hardenberg is door deze overwinning koploper in de 3e klasse en voor ons resten –wederom- de complimenten: “goede voetballers!” Maar ook –wederom- met de aantekening: “ze voetballen niet altijd als een team”. En daar zit natuurlijk een kern van waarheid in: op de momenten dat we combineren en elkaar de bal gunnen hoeven we voor geen enkele tegenstander in deze klasse onder te doen. Als we daarvan overtuigd raken hoeven we niet naar beneden te kijken, maar kunnen de koppies omhoog kijken. En dat gaat zeker nog gebeuren de komende tijd.

Aanstaande zaterdag spelen we tegen een oude bekende: SCD’83. Vorig seizoen ook 4e klasser: uit werd toen verloren met 1-0 en thuis gelijkgespeeld 1-1. We hebben weer wat recht te zetten. Aanvang 14.30 uur.