HFC Storica

Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

HFC STORICA wint Zwols zaalvoetbaltoernooi

Onze jongens hebben net als in 2011 het Jo van Marletoernooi gewonnen. Hét zaalvoetbaltoernooi waaraan alle Zwolse clubs deelnemen (m.u.v. VSW). In een zware poule met de winnaar van de afgelopen 2 jaar, Berkum, werden de eerste 5 wedstrijden gewonnen. In de laatste poulewedstrijd tegen het ook nog ongeslagen Berkum werd de zege uit handen gegeven. Nadat onze jongens via paal en lat net naast de doelpunten grepen was het Berkum dat in de laatste minuten toesloeg. Berkum mocht als groepswinnaar spelen tegen de nummer 2 van de andere poule SVI (uitslag 6-1) en wij mochten aantreden tegen de nummer 1 van de andere poule, ook tevens favoriet voor de titel, Be Quick'28. In een spannende wedstrijd wonnen we uiteindelijk verdiend met 2-0.

Daarna was het onze beurt. In de finale tegen Berkum, dat graag voor de 3e keer de beker in ontvangst wilde nemen, gingen alle remmen los. Nadat Berkum nog op een 1-0 voorsprong was gekomen ging de HFC-machine op volle toeren draaien. Met het publiek 'staande op de banken' werd uiteindelijk met 5-1 afgerekend met Berkum. Met de complimenten van de wethouder voor het vertoonde spel kon de beker in ontvangst worden genomen. Alle lof aan de spelers: Remco vd Weg, Eugene Webb, Stefan Pelleboer, Elroy de Jong, Stefano Chaar, Edward Herrera, Bertus Finke, Mo el Bouhni, Ginaro van Deventer, de begeleiding en allen die dit mogelijk hebben gemaakt. HFC Storica staat weer op de kaart! Een club waar we trots op mogen zijn. Daar kunnen we na de winterstop de vruchten van plukken in de 3e klasse.

 

Verslag Sportief Zwolle:

 HFC Storica bestijgt de zaalvoetbaltroon

Gepubliceerd op dinsdag 30 december 2014 om 23:49

HFC Storica is dinsdagavond verrassend winnaar geworden van het jaarlijkse Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi. In de halve finale was de derdeklasser met 2-0 te sterk voor Be Quick ‘28, waarna in de eindstrijd Berkum over de knie werd gelegd. De kampioen van vorig jaar had veel balbezit, zag dat een treffer ten onrechte niet werd toegekend en ging met liefst 5-1 onderuit. “Echt super dit. Mooier kan het niet”, stelt Storica-uitblinker Edward Herrera na afloop.

De wedstrijden in de WRZV-hallen werden dinsdagavond ontsierd door een ernstige blessure bij Zwolsche Boys-speler Thijs Jaarsma. De voetballer kwam in botsing met een speler van Berkum en liep daarbij een ernstige beenbreuk op. Na een onderbreking van bijna een half uur kon het toernooi toch weer doorgang vinden en bleken Berkum, HFC Storica, Be Quick ‘28 en SVI de sterksten. In de halve finales was het al snel duidelijk wie er op zouden gaan voor de eindstrijd. SVI kreeg een pak slaag van Berkum, terwijl ook Be Quick ‘28 het onderspit moest delven. Tegenstander HFC Storica kreeg vele grote kansen en wist er uiteindelijk twee te maken: 2-0.

In de kleine finale bleek SVI vervolgens met 3-1 te sterk voor competitiegenoot Be Quick ’28, waardoor SVI sinds lange tijd weer eens een podiumplaats bemachtigde. De finale werd uiteindelijk een prooi voor HFC Storica. In de poulefase was Berkum nog met 3-0 te sterk, maar in de finale zocht Storica aan de hand van Eugene Webb en Edward Herrera naar de verrassende eindzege. De ploeg besloot in de eindstrijd wat in te zakken, om in de omschakeling effectief te zijn. Die uitvallen bleken levensgevaarlijk en dodelijk. Vooral de tweede Storica-goal was van grote schoonheid. Herrera speelde eerst op fenomenale wijze Dirk Muis uit en daarna dook ook doelman Bram Muis het bos in. Het betekende de 2-1 en de opmaat naar nog meer treffers.

“Voor die goals stap ik het veld op. In de zaal kun je makkelijker meer mensen passeren en dat zag je bij dat doelpunt. Ik heb de afgelopen twee edities van dit toernooi gemist en dan is het extra lekker om zo terug te keren”, roept een euforische Herrera. Mede door nog een treffer van Webb maakte HFC Storica er uiteindelijk vijf en daarmee boekte het een verrassende toernooiwinst. Al is Herrera het daar niet mee eens. “Wij begonnen aan dit toernooi om het te winnen. Dat je dan in de finale van een ploeg als Berkum wint, is fantastisch.”

Alle uitslagen staan onder het verslag op:

BRON: http://sportiefzwolle.nl/nieuws/9025/hfc-storica-bestijgt-de-zaalvoetbaltroon.html

 

 

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Word lid van HFC Stroica! Klik hier Wie zijn er jarig? Klik hier