Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

HFC Storica-Voorwaarts 2-4

"Welkom in de 3e klasse", en dat het allemaal niet zo makkelijk gaat in die 3e klasse is ons zaterdag weer duidelijk geworden.  Vooraf waren de verwachtingen hoog; een plaats bij de eerste 5 moest met deze spelers toch mogelijk zijn? En natuurlijk is dat mogelijk, nog steeds! Voetballend doen we niet onder voor het gros van de clubs, maar er komt ook een beetje geluk bij kijken. En dat geluk zit ons even niet mee. Zo ook niet afgelopen zaterdag. Vooraf was al bekend dat veel toppers deze wedstrijd niet gingen halen door o.a. blessureleed. En natuurlijk mag dat volgens de 'insiders' geen excuus zijn, maar het is en blijft wel een feit. Zonder de afwezigen Edward Herrera, Bertus Finke, Eugene Webb, Sohel Mazouz, Hafid Lahzal, Orfeo Chaar en Anel Zidionica moest worden aangetreden tegen voetbalvereniging 'Voorwaarts' dat de 1e wedstrijd ook had verloren. Een zware klus voor interimtrainers Eef van de Bosch en Badr el Hamdouni.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Weliswaar had Voorwaarts fysiek wat sterkere spelers, maar voetballend wisten we toch regelmatig voor gevaar te zorgen. Al in de 12e minuut wist Mohammed El Bouhni uit een snelle aanval de 1-0 op het bord te krijgen. Te snel daarna werd het 1-1. In de 16e minuut maakte Voorwaarts door Israël Basmaci gelijk. Over en weer volgden nog voldoende kansen om de score voor de rust al verder op te doen lopen.  Helaas stond het vizier bij onze jongens niet op scherp en gingen we rusten met een 1-1 stand. Wel nog steeds met de hoop op een goede afloop.

Na rust viel de regen met bakken uit de lucht en dat kwam ons spel niet ten goede. In de 55e en 66e minuut maakte Gert Dogger van Voorwaarts de 1-2 en 1-3. Daarna gingen we toch iets beter voetballen en konden we Voorwaarts redelijk onder druk zetten, al waren de uitvallen van de tegenstander wel gevaarlijk. Hoop was er in de 84e minuut: Syaäm Ubro zorgde voor de aansluittreffer 2-3, waarna 2 minuten later een Voorwaarts speler de gelijkmaker voorkwam door de bal 'van de doellijn te halen'. Nog 1x alles uit de kast dan maar! Volop op de aanval om de gelijkmaker te forceren.  Het mocht helaas niet baten. Kort voor tijd was daar weer een gevaarlijke uitval en zorgde Robin Jasper voor de 2-4 eindstand.

Complimenten aan de goed fluitende scheidsrechter uit Nunspeet (22 jaar nog maar) en uiteraard aan onze jongens, die zeer gedisiplineerd speelden. De punten komen nog wel. Volgende week gaan we naar Nieuwleusen dat met 4-1 van HTC won. Weer een mooie uitdaging in de 3e klasse!