HFC Storica

Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Mooie dag voor HFC Storica !

Zaterdag 2 november was een mooie dag voor HFC Storica. Alle elftallen wisten die dag allemaal te winnen. HFC Storica 1 won met 2-1 van Marienberg en HFC Storica 2 won met 4-3 van ZAC 4. HFC Storica 3 en D 1 wisten ook hun thuiswedstrijden te winnen.

Het vlaggenschip van de vereniging moest  's middags aantreden tegen het hoger geklasseerde Marienberg. Gaan de weg de wedstrijd bleek waarom Marienberg hoog op de ranglijst staat, ze hebben zeker geen slechte ploeg. De linies sluiten goed op elkaar aan en de ploeg heeft ook technisch vaardige spelers met een dosis fysieke kracht. HFC Storica had echter een prima middag. Met veel snelheid over de vleugels, waaruit de eerste kansen van HFC kwamen. Sohel had echter het vizier niet op scherp. Hij werd eenmaal door Hafid en eenmaal door Edward mooi bediend. De eerste helft was toch lichtelijk in het voordeel van HFC Storica met een paar leuke mogelijkheden.

Toch was het in de tweede helft Frank Pullen die in de 63-ste minuut de 0-1 liet aantekenen. Marienberg legde een mooie en snelle combinatie op de mat, waarna Frank hem mooi intikte. HFC Storica raakte echter niet in paniek en bleeft goed combineren. Het was Hafid die de 1-1 in de 75-ste binnenschoot. Hafid speelde een prima wedstrijd. Hij sleurde in de spits van links naar rechts en liet zich niet verbaal gaan. Je ziet dan aan alles dat hij een prima teamspeler is.

De mooiste aanval moest  echter nog komen. Eugene gaat met de bal aan de rechterkant  opbouwend naar voren en gaat een combinatie aan met Stephan. Stephan kapt de tegenstander uit en Eugene weet dat hij die bal terugkrijgt en loopt door. Stephan past hem met gevoel door, waarna Eugene hem strak voorgeeft. Door wat wanorde in de verdediging van Marienberg kan Hafid de winnende goal maken.

Daarna waren er nog wat mogelijkheden voor Anel en Lorenzo.  De 2-1 bleek uiteindelijk genoeg voor de winst.

Van alle thuiswedstrijden heeft Marienberg een hele goede indruk achterlaten. Op de website van Marienberg valt ook een mooi verslag te lezen:

Mariënberg herpakt zich maar verliest wel.

02 november 2013

(Ondanks verlies genoten van nr. 10 Edward Herrera)

Wat een wereld van verschil binnen 7 voetbaldagen. Vorige week verloor Mariënberg kansloos thuis met 3-1 van SV Gramsbergen en viel er geen sprankje beleving te bespeuren en ging de kater mee naar huis. Afgelopen zaterdag verloren de roodzwarten wederom maar was de stemming een stuk opgewekter na 2 x 45 minuten, want ondanks het goede spel wisten wij niet te winnen van een beter spelend Storica. Punt. Uitroepteken! Mede dankzij de uitstekende leidende scheidsrechter Gerard Ekkel (wij mogen Gait zeggen) uit Vroomshoop was het duel op sportpark het Hoge Laar het aanzien meer dan waard. Meteen vanaf het begin stond er een sterk roodzwart collectief, al was niet iedereen meteen bij de les. Vooral Kevin Bolks en Frankie Pullen hadden tijd nodig om zich in het snel op en neer gaande spelletje te mengen. De thuisploeg had, eerlijk is eerlijk, het beste van het spel maar wisten de kansen niet te verzilveren. Daar was Jelle Brinks, ook mede debet aan. Hij keepte weer een puike partij. Voor rust hadden de Westerparkbewoners één kansje op een doelpunt, maar door het feit dat het net leek of Storica niet wilde scoren zagen de meeste Mainbarg-supporters in het tweede bedrijf nog zeker kansen voor de ploeg van trainer Mark Wagt. Iedereen was in de pauze er wel over eens dat het een genot was om naar de nummer 10 van onze gastheer te kijken. Edward Herrera is een meer dan fantastische voetballer. Lichtvoetig, sierlijk en bij elke gevaarlijke aanval betrokken. Hij is afkomstig van Almere City maar voelt zich als een vis in het water in de Overijsselse hoofdstad. Het lijkt mij heerlijk om als Storica-adept wekelijks deze parel tussen de witte kalklijnen te zien acteren. Een tien met een griffel voor deze groeibriljant. 
Na rust doemde een oude voetbalwet op. Scoor je zelf niet dan doet de tegenstander dat wel. Een uur lang miste Storica enkele dotten van kansen en lieten Rolf Hofsink en Frankie Pullen in eendrachtige samenwerking even zien hoe het wel moet. Rolf soleerde fraai als Herrera in zijn beste dagen door de Storica-defensie en bood Pullen een niet te missen kans, 0-1. Tegen de verhoudingen maar niet minder welkom. Jammer genoeg kon Mariënberg niet lang genieten van de voorsprong. In twee onachtzame minuten stelde Storica orde op zaken. Balverlies op het middenveld leidde de gelijkmaker in. Herrera controleerde knap de veroverde bal en stelde de spits met een simpele voetbeweging in staat om Brinks te passeren. Amper bijgekomen van de teleurstelling lag de tweede en de uiteindelijke winnende ook al achter de vergeefs duikende Stenendijker Jelle. Een puntje was misschien verdiend geweest gezien de arbeidsethos die Mariënberg aan de dag legde maar de goden waren ons niet gunstig gezind. Na dik negentig minuten floot arbiter Ekkel voor het einde, samen met Herrea en Buitenhuis de man van de wedstrijd. Zonder punten keerde Mariënberg terug naar het vertrouwde Westerpark. Wel verloren maar gelukkig, ditmaal, zonder kater. Dat was de winst ten opzichte van vorige week.

Met dank aan Sportief Zwolle - Hans Smit, kijk voor de volledige fotorapportage op http://sportiefzwolle.nl/foto/765/knappe-zege-hfc-storica-op-marienberg.html

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Word lid van HFC Stroica! Klik hier Wie zijn er jarig? Klik hier