HFC Storica

Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Zaterdag: EDON-HFC Storica, een weerzien met oude bekenden

Zaterdag treedt HFC Storica aan tegen EDON. Een weerzien met oude bekenden. Vorig seizoen speelden beide ploegen in de 4e klasse. Nu komen beide ploegen uit in de 3e klasse. Ook een weerzien met laatste man Erik Pol en doelman Hessel Land, die na het kampioenschap van HFC Storica, de overstap maakten naar EDON.

 

Vorig seizoen werden de beide wedstrijden gewonnen door HFC Storica, maar gezien de resultaten van EDON en de stand op de ranglijst wordt het een 'pittige kluif' voor onze jongens. EDON behaalde 7 punten uit de eerste 4 wedstrijden. De 1e wedstrijd werd nog verloren van SCD met 4-0, maar daarna werden de resultaten beter: Bergentheim werd op 2-2 gehouden, terwijl daarna werd gewonnen van HTC met 1-2 (wij verlies 3-2) en van Nieuwleusen met 3-2 (wij verlies 4-1). Op papier heeft EDON dus de beste kansen, maar … op het veld moet het gebeuren. Een mooie derby dus, die deze week ook in het teken staat van 'de Olympus-wedstrijd van de week'. Zie hiervoor de website van Sportief Zwolle.

 

BRON: 'Sportief Zwolle':

"De wedstrijd tegen HFC Storica is voor keeper Land een bijzondere. Afgelopen seizoen stond de 21-jarige Zwollenaar nog onder de lat bij Storica, nu moet hij onder andere spits Abdel-Hafid Lahzal van scoren zien af te houden. “Uiteraard is het bijzonder om nu tegen Storica te spelen, ook omdat het een Zwolse derby is. Ik heb een blessure aan mijn enkel, maar doe er alles aan om zaterdag in de basis te starten. Het is altijd leuk om tegen oude bekenden te spelen”, zegt hij. Land verwacht zaterdag een lastig duel, maar hoopt desalniettemin op een overwinning. “Ik heb ze nog niet zien spelen, maar lees veel positieve dingen over Storica. Het zal lastig worden, maar ik hoop dat wij met 2-1 kunnen winnen.”

Met die voorspelling is John Diender het niet helemaal eens. De Zwolse trainer verving bij Storica na één wedstrijd de vertrokken Chris Sorries en weet niet wat hij van de wedstrijd kan verwachten. “Wij hebben geen fysieke ploeg, de spelers zijn gemiddeld 1.75 meter en 65 kilo. Als we compact en ver van de goal spelen, dan maken we een kans. Maar tegen een spits als Jeffrey de Nooijer is het voor mijn spelers moeilijk. Dat is een uitdaging”, zegt Diender, die de kans op een goed resultaat dan ook op ‘fifty-fifty’ schat. “Het is afhankelijk van onszelf, of we de taken en de speelwijze goed uit kunnen voeren. Een voorspelling? Ik hou het op 2-2.”

 

De wedstrijd begint om 14.30 uur op het veld van EDON.

 

Kijk voor de overige wedstrijden en de stand op:

http://www.hollandsevelden.nl/competities/2013-2014/oost/za/3c/

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Word lid van HFC Stroica! Klik hier Wie zijn er jarig? Klik hier