Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Fraaie winst op Olympia'28

Vooraf waren er de bedenkingen. Zouden we in staat zijn de slechte pot van vorige week tegen Gramsbergen om te zetten in een fraai resultaat tegen Olympia'28? Eigenlijk kon en mocht het deze middag niet fout gaan. Onder begeleiding van onze F2-kampioenen 'mochten' onze spelers het veld betreden. En al snel bleek dat de vreugde en het enthousiasme van de kleintjes oversloeg op de 'groten'. Vanaf het beginsignaal werd 100% inzet getoond en al snel kregen we in de 1e helft grote kansen om op voorsprong te komen. Bertus Finke mocht 2x alleen op de keeper van Olympia afgaan, maar had helaas zijn visier (nog) niet op scherp staan. Zo ook Joshua, die een grote kans kreeg, maar zijn schot ontbeerde de kracht om de keeper te verslaan. Een fraaie actie van Bertus eindigde nog in een schot op de lat en zo waren er nog enkele mogelijkheden om afstand te nemen. Olympia werd in die 1e helft nauwelijks gevaarlijk en had achterin moeite om onze snelle aanvallers tegen te houden. Maar ook deze keer: veel kansen, geen goals. In tegenstelling tot vorige week was er wel veel passie en inzet. En dat gaf vertrouwen voor de 2e helft.

Na rust begonnen we ijzersterk. Terwijl veel publiek nog in de kantine aan een warme kop koffie zat, wist in de 49e minuut Mo el Bouhni zich goed vrij te spelen en de 1-0 te scoren. De middenstip was goed en wel bereikt voor de aftrap of de bal lag al weer in het Olympia-netje.  Dit keer had Bertus Finke zijn visier wel goed staan en kon hij in de 50e minuut de 2-0 op het scorebord laten noteren.  Daarna was er helaas een kleine periode waarin Olympia de mogelijkheid kreeg om weer terug in het spel te komen. Met enkele hoge voorzetten ontstond toch enige paniek in onze 16 waarbij we het geluk hadden dat de kopballen van Olympia niet altijd de goede richting vonden.  De aanvalsdrift van Olympia resulteerde in de 69e minuut echter wel in een overtreding door Robin Boekhoff 'binnen de 16', waarna de scheids niet anders kon dan een strafschop geven aan Olympia. Kjelt Bonhof wist daar wel raad mee en maakte de aansluittreffer: 2-1. Nauwelijks bekomen van de schrik was daar 3 minuten later al de gelijkmaker. In de 70e minuut was het Marco Bolhuis die -geheel ongedekt- namens Olympia de 2-2 binnenkopte. Zou het dan toch weer misgaan? Ginaro van Deventer bracht gelukkig al een minuut later nieuwe hoop door de 3-2 binnen te tikken. Opluchting alom. En nadat Bertus Finke in de 76e minuut de 4-2 scoorde kon het eigenlijk niet meer mis gaan. Met een fraai ingeschoten bal in de 89e minuut van de goed ingevallen Jasper Haaksema werd de eindstand bereikt: 5-2. Een verdiende overwinning al zijn er ook periodes van 'billenknijpen' geweest. Maar ach, dat maakt het dan ook wel weer spannend.  Door deze overwinning hebben we nog steeds aansluiting met de ruime middenmoot en kunnen we volgende week tegen Lutten, dat één punt boven ons staat, goede zaken doen.