Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Opnieuw onnodig verlies van Lutten

Het verhaal wordt een beetje eentonig. Het verslag van onze wedstrijden is veelal een kopie van de wedstrijden ervoor. Zo ook nu weer. Het bestuur van tegenstander Lutten en de scheidsrechter waren vol lof over onze individuele kwaliteiten. “We zijn dit seizoen maar twee keer weggespeeld door een tegenstander, en dat was door HFC Storica thuis en uit”. Waar hebben we dat meer gehoord….? Weer de complimenten, maar helaas ook dit keer geen punten.

Onze jongens begonnen goed aan de wedstrijd. Met prachtige individuele acties en bij vlagen goed combinatiespel werd Lutten in de eerste helft teruggedrongen. Al was daar na 7 minuten wel een schoonheidsfoutje. Een uittrap van de Lutten-doelman werd lang door de wind gedragen en plofte zomaar ergens op de rand van onze 16-meter neer. Het was Danny Kuiper van Lutten die daar wel raad mee wist en voor de 0-1 zorgde. Kort daarop waren er geweldige kansen voor ons. Een ingeschoten bal van Stefano Chaar werd net voor de doellijn weggehaald en het vizier van Eugene Webb, Mo, en wederom Stefano stond niet op scherp bij een aantal snelle aanvallen. Stefan Pelleboer wist nog een enkele keer snel door te komen op de rechterkant, doch helaas was er geen spits om zijn voorzetten af te ronden. En misschien was dat ons manco wel deze middag. In het gekozen 4-4-2 systeem waren de ruimtes tussen het middenveld en de 2 spitsen te groot, waardoor we in de aansluiting vaak te laat voor het doel kwamen. En zo was er net als in de uitwedstrijd een 1-0 achterstand bij rust in plaats van een verdiende voorsprong.

Na rust gingen we –met de wind in de rug- gedreven op zoek naar de gelijkmaker, hetgeen resulteerde in slordig balverlies en te veel individuele acties. Wellicht waren we in die fase te onrustig en wilden we individueel te veel zelf richting doel. Maar ook in die 2e helft waren er voldoende kansen. Zo kwam Eugene 2x in scoringspositie, maar wist hij de bal niet tegen het net te krijgen. Ook ondermeer Bertus Finke en Ginaro wisten al slalommend door de defensie van Lutten heen te breken, maar ook zij misten de scherpte op het juiste moment, Bij een van de spaarzame uitvallen van Lutten was daar in de 88e minuut dan toch nog een tegenslag. Frank Altena wist wel raad met het de onzekerheid op dat moment bij ons achterin. Nadat de bal via onderkant lat het veld weer in stuitte was hij het die alert reageerde en de 0-2 binnenschoot. Een grote domper, omdat er –weer- meer in had gezeten. We willen en kunnen veelal onze wil wel opleggen aan de tegenstander, maar missen op het juiste moment de scherpte. Als we blijven werken aan ons vlotte combinatiespel, dan moet dat een keer z’n vruchten gaan afwerpen. En zo blijft het vertrouwen op een mooie reeks in de nabije toekomst. Wellicht kan die aanstaande zaterdag al beginnen uit tegen Mariënberg; weer een concurrent voor een goede klassering in het linkerrijtje.