U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Weer puntverlies 90e minuut: Wilsum 2-2

Zoals al aangegeven: Wilsum uit, altijd lastig. Vorig seizoen werd in Wilsum onder barre omstandigheden verloren, ook deze keer wist HFC Storica niet te winnen. Niet van Wilsum en niet van de harde wind die ‘normaal’ voetballen vrijwel onmogelijk maakte.

HFC Storica moest het doen zonder een 7-tal afwezige (normaalgesproken) basisspelers. Maar met het gegeven dat goede vervangers aanwezig waren, moest vanmiddag tegen de rode-lantaarn-drager een goed resultaat te behalen zijn. In de 1e helft lukte dat nog aardig. Met de harde wind in de rug was daar in de 11e minuut een slim genomen vrije trap van Bertus Finke, die door Syaäm Ubro hard tegen de paal werd geschoten. HFC Storica bleef de beter voetballende ploeg, maar moest uitkijken voor de counters van Wilsum. De fysiek sterke ploeg wist af en toe gevaarlijk door de wind heen te breken en verscheen enkele keren gevaarlijk voor ons doel. De net van een blessure herstelde Stefano Chaar wist dan toch in de 31e minuut de score te openen: 0-1. Lang mocht de vreugde echter niet duren. Al 2 minuten later zorgde Sonke de Velde namens Wilsum voor de gelijkmaker. Tevens de ruststand.

Na rust mochten wij proberen de bal tegen de harde wind in over de middellijn te krijgen. Dat lukte onze jongens minder dan Wilsum voor de rust. Tijdens één van de spaarzame aanvallen wist Anel Zdionica dan toch met een fraaie lob de doelman van Wilsum te verschalken: 1-2. Kort daarna was er een geweldige kans op de 1-3. De bal werd over de linkerkant door Syaäm Ubro scherp voor het doel geplaatst, doch Stefano kon er net de schoen niet goed tegen aan zetten. Zo bleef het lang 1-2 en was de spanning groot. Wilsum voelde dat er meer te halen was en ging de laatste 5 minuten over tot een ‘alles of niets’ offensief. Onze jongens kwamen er niet meer uit. En net als de laatste 2 wedstrijden was daar dan weer die fatale 90e minuut. John Veenstra raakte als laatste de bal ‘in de kluts’ voor ons doel en maakte de 2-2. Gezien de wedstrijd wellicht een terecht gelijkspel, voor ons extra zuur omdat het de 3e achtereenvolgende keer is dat we de punten in de laatste minuut weg geven..

Door het gelijke spel stijgen we wel 2 plaatsen op de ranglijst. De nummer 4 blijft in zicht en aanstaande zaterdag krijgen we de kans om afstand te nemen van de 4e plaats van onderen. EDON komt dan op bezoek. Een mooie derby waarop ongetwijfeld veel publiek zal afkomen.