HFC Storica

Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Zaterdag naar koploper ZAC

BRON: Sportief Zwolle> http://sportiefzwolle.nl/nieuws/9098/olympus-wvdw-zac---hfc-storica.html
Olympus WvdW: ZAC - HFC Storica
Gepubliceerd op woensdag 21 januari 2015 om 10:30
De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week de stadsderby in de derde klasse C tussen ZAC en HFC Storica. Eerstgenoemde is tot ieders verbazing ruimschoots koploper en ligt daarmee op koers voor de tweede promotie in successie. “Ik ga niet roepen dat we kampioen worden. Wij gaan onze voorsprong zo lang mogelijk verdedigen en dan zien we het wel”, zegt trainer Egbert Kragt.
ZAC verbaasde in de eerste seizoenshelft vriend en vijand. Dat de ploeg lekker kon voetballen, dat was bekend. Maar dat de ploeg het zo goed zou gaan doen, dat hadden maar weinig mensen voor mogelijk gehouden. Na de eerste dertien wedstrijden is de ploeg van Kragt koploper en heeft het een voorsprong van liefst zes punten. Zaterdag treft ZAC stadsgenoot HFC Storica. “Zij hebben een goed voetballende ploeg en staan in mijn opinie te laag. In de winterstop wonnen ze het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, met clubs als Berkum en WVF. Het laat zien dat ze goed kunnen voetballen”, aldus Kragt, die desalniettemin volledig van eigen kracht uit gaat. “Wij zijn koploper, dus we zijn dat aan onze stand verplicht. Maar het wordt een moeilijke wedstrijd.”
HFC Storica-trainer John Diender kijkt met een positief gevoel naar het treffen van zaterdag. De oefenmeester kondigde afgelopen weekend zijn vertrek bij de club aan, maar wil in de tweede seizoenshelft nog alles uit de kast halen. Het doel mag er zijn, Storica gaat als nummer tien voor een periodetitel. “Als iedereen fit blijft, dan hebben we gewoon een leuke groep. Technisch behoren we tot de top drie van deze competitie”, stelt de coach, die zaterdag een mooi duel verwacht. “ZAC doet het geweldig. Ze hebben een degelijke ploeg en weten bijna altijd te scoren. Wij zijn echter compleet en hebben alle vertrouwen in een goede afloop. Als wij in ons eigen spel kunnen komen, dan gaan we met twee doelpunten verschil winnen. Ik denk 1-3.”
In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’.

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Word lid van HFC Stroica! Klik hier Wie zijn er jarig? Klik hier