U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Nieuwleusen-HFC Storica 4-1

Afgelopen zaterdag konden onze jongens na 2 nederlagen wat goedmaken. De voltallige selectie ging onder toeziend oog van de nieuwe trainer John Diender naar Nieuwleusen. Met de terugkerende Edward Herrera, Hafid Lahzal en Sohel Mazouz in de gelederen moest het dan nu maar gaan gebeuren. De sfeer was prima, het weer uitstekend en er was goed getraind.

Het 1e kwartier ging het gelijk op, totdat Tom Odink van Nieuwleusen, die helemaal vrij stond (!), in de 16e minuut de bal over doelman Leon Kreulen lobte: 1-0 achter. Onze jongens pakten het echter goed op en waren vanaf dat moment de beter voetballende ploeg. In de 21e minuut maakte Edward Herrera dan ook de verdiende gelijkmaker 1-1. Enkele minuten later maakte Hafid Lahzal de 1-2, althans zo leek het. De bal was volgens de deskundigen ruim de doellijn gepasseerd (zeker 48 centimeter), echter: zowel de grensrechter van Nieuwleusen als de scheidsrechter gebaarden dat er doorgespeeld moest worden, geen goal dus. Ook daarna behielden we grip op de wedstrijd, op 2 minuten na. In de 33e minuut was er slordig balverlies van Sohel Mazouz, waarna Nieuwleusen in de tegenaanval via Rick Jansen de 2-1 aantekende. In de 35e minuut verzuimde Oumar Sylla binnen de 16 meter de bal de 2e ring in te schieten en was het plots 3-1 door Sander vd Klocht. Zo snel kan het dan gaan en loop je ineens achter de feiten aan. Na rust wilden beide ploegen wel, maar was er van goed voetbal geen sprake meer. Dat Ronald Veenstra er voor Nieuwleusen nog 4-1 van maakte (72e minuut) was enkel voor de statistieken van belang.

Weer een wedstrijd waarin we voetballend niet onder deden voor de tegenstander, maar door slordigheden de wedstrijd -weer- uit handen gaven. In tegenstelling tot het voetbal in de 4e klasse is gebleken dat je niet veel tijd krijgt om rustig op te bouwen. Foutjes worden snel afgestraft en dan wordt het ook voor ons moeilijk voetballen. We moeten de '3 verloren zaterdagen' maar omzetten in iets positiefs: '3 zaterdagen om van te leren'. De punten komen dan vanzelf.

Aanstaande zaterdag volgt de wedstrijd tegen onze 'angstgegner' en promovendus Wilsum. Wilsum wist ons vorig seizoen in de 4e klasse 2x te verslaan met 3-2. We hebben na de 3 afgelopen nederlagen en de 2 verliespartijen tegen Wilsum geen motivatie nodig om zaterdag een goed resultaat neer te zetten.

Komt allen en moedig ons aan! Aanvang 14.30 uur op sportpark Het Hoge Laar.