HFC Storica

Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

HTC-HFC Storica voorbeschouwing

(bron: Sportief Zwolle)

De eerste ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ van dit seizoen is direct een treffen tussen twee Zwolse clubs. In de derde klasse C speelt HTC een thuisduel tegen promovendus HFC Storica, dat volgens HTC-trainer Jeroen de Vries de favoriet is. “Wij zijn veel spelers kwijtgeraakt, terwijl zij een ploeg hebben die bij de eerste vijf gaat meespelen. Storica maakt de grootste kans op de overwinning.”

Voor HFC Storica-aanvaller Abdel-Hafid Lahzal is het treffen met HTC een speciaal duel. De goaltjesdief droeg in het verleden immers het shirt van de Holtenbroek Tuinders Combinatie. “Niet alleen ik, maar nog een paar spelers hebben eerder bij HTC gespeeld. Tegen je oude club wil je toch extra goed presteren, daarom zijn we er ook zeker klaar voor”, zegt Lahzal, die verwacht dat Storica zaterdag met de zege aan de haal gaat. “Wij gaan volop in de aanval en snel op zoek naar een doelpunt. Ik heb HTC vorig seizoen een aantal keer zien spelen en denk dat zij weinig hebben in te brengen. Ik voorspel dan ook dat wij met 6-0 winnen.”

HTC raakte na afloop van vorig seizoen een groot aantal jeugdspelers kwijt, waardoor de eerste selectie krap is. Zo krap, dat het volgens De Vries nog wel eens een probleem kan worden. “Jeugdspelers blijven niet bij HTC, maar verkassen naar andere clubs. Hierdoor hebben wij een kleine selectie, eigenlijk te klein”, zegt de trainer, die zaterdag een scherp HTC verwacht. “We gaan onze huid duur verkopen. Bij mij leeft het niet zo, maar de onderlinge rivaliteit is binnen de club wel te merken. Motiveren hoef ik ze dan ook niet meer, want scherp zijn ze hoe dan ook.” De Vries hoopt zaterdag in ieder geval op een punt. “Het mooiste is een 1-0 overwinning voor ons, maar met een punt ben ik ook tevreden.”

Aanvang wedstrijd: 14.45 uur.

zie ook http://sportiefzwolle.nl/nieuws/7481/olympus-wvdw-htc---hfc-storica.html

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Word lid van HFC Stroica! Klik hier Wie zijn er jarig? Klik hier