Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Gramsbergen-HFC Storica 0-2

Een belangrijke overwinning werd zaterdag geboekt uit bij s.v. Gramsbergen. Vooraf werd toch met respect uitgekeken naar deze tegenstander. Een jonge frisse ploeg die toch maar mooi op de 4e plek op de ranglijst stond. Bij winst zouden we gelijk met Gramsbergen kunnen komen  en zouden we ons in de top 5 van de 3e klasse kunnen spelen. En dat voor het 1e seizoen. Prima toch?

John Diender zag zich door de vele afwezigen genoodzaakt een aantal wijzigingen door te voeren. Zo moest A-junior Elroy de Jong de linksbackpositie bemannen (prima gedaan) en stond Stefan Pelleboer (ook nog A-speler en deze middag uitblinker) op de rechtsbackpositie geposeerd. Met de later prima ingevallen Lorenzo Lubbers (ook nog A-junior) ging de gemiddelde leeftijd behoorlijk omlaag. We kunnen achteraf constateren dat deze jongens het uitstekend hebben gedaan. En dat geeft hoop voor de toekomst.

De 1e helft begonnen we niet scherp aan de wedstrijd. Op het droge hobbelige veld leden we veel balverlies en wisten we niet altijd dezelfde clubkleur te bereiken. Na 14 minuten was Gramsbergen bij een snelle uitval gevaarlijk. Gelukkig voor ons stond het vizier van de spits niet op scherp; zijn kopbal belande op de paal. Gramsbergen bleef die 1e helft een licht overwicht houden en was nog een paar keer gevaarlijk. Wij wilden wel, maar konden niet echt gevaar stichten. Tot Ginaro van Deventer, die deze middag een positie was opgeschoven naar de linkshalfplaats, het op zijn heupen kreeg. In de 45e minuut (kan het mooier?) slalomde hij tussen enkele tegenstanders door en knalde de bal hard met zijn linker langs de doelman. Een beetje tegen de verhouding in, maar: ‘who cares’: 0-1. Tevens de ruststand.

Na rust kwamen we beter uit de kleedkamer. Trainer John had duidelijk gemaakt dat het voetbal toch echt anders moest en dat pakten onze jongens goed op. Meer balbezit en betere combinaties. Toch was daar 11 minuten na rust een onhandige handsbal in ons strafschopgebied: penalty voor Gramsbergen. Reservespeler Anel Zidionica wist vol overtuiging op de bank te vertellen dat doelman Jeffrey Robben deze 100% zeker zou pakken, en …….. dat gebeurde dan ook. Zowel Gramsbergen als HFC Storica kregen vervolgens nog enkele kleine kansjes en Lorenzo Lubbers zag nog een harde knal uit de kruising worden geslagen door de keeper van Gramsbergen. In de 82e minuut mocht Stefano Chaar een corner nemen. En of het de bedoeling was of niet: hij draaide de bal met veel effect ineens vanuit de corner in de kruising. Een geweldige goal: 0-2. Wedstrijd uitspelen en de 3 punten meenemen naar Zwolle. Complimenten na afloop waren er van beide ploegen voor de uitstekend leidende scheidsrechter uit Apeldoorn,

Aanstaande zaterdag komt de nieuwe nummer 4 ‘Lutten’ met 1 puntje voorsprong op ons naar Het Hoge Laar. Uit werd daarvan verloren met 3-0. We hebben dus nog wat recht te zetten.