Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Bergentheim in 2e helft te sterk 6-2

Nadat we een week of twee geleden duidelijke afspraken met elkaar hadden gemaakt om 'de koppies' in dezelfde richting te hebben en 1000% (jawel: duizend procent) inzet zouden tonen, waren we nieuwsgierig wat daar in de praktijk van terecht zou komen. We konden nog strijden voor de 2e periode, een plaats bij de eerste 5 was nog mogelijk en het vertrouwen in elkaar kon alleen maar groeien. Hoe anders was het in de praktijk. Met gemiddeld een man of acht op trainen is het vrijwel onmogelijk oefeningen te doen. Veel afzeggingen wegens werk, griep, hoofdpijn, blessures (of geen zin?).

In de laatste twee thuiswedstrijden hadden we met 0-4 (mei 2014) en 0-3 (september) verloren van Bergentheim. Dat konden we deze zaterdagmiddag goedmaken. Het veld lag er prima bij, Bergentheim had de laatste twee wedstrijden niet meer gewonnen en stond ongeveer op gelijke hoogte met ons. Bij winst zouden we afscheid kunnen nemen van de onderste plaatsen en zou er nog van alles mogelijk zijn.

Al in de 2e minuut was daar de voorsprong. Stefan Pelleboer kon uit een voorzet vanaf de linkerkant vrij inkoppen: 0-1. Zou het dan toch gaan lukken? Helaas: al in de 8e minuut was het doelman Remco vd Weg die een hoge voorzet niet onder controle kon krijgen waarna Stefan Veneman namens Bergentheim de 1-1 kon aantekenen. Daarna werd het spel er van beide ploegen niet beter op. Veel foute passes, veel geloop met de bal en linies die niet op elkaar aansloten. Toch was het Bertus Finke die in de 34e minuut uit een vrije trap van Jasper Haaksema vrij in kon schieten 1-2. Ook dit keer verzuimden we verder uit te lopen. Het spel bleef slordig. Vlak voor rust (41e) was het de pas 17-jarige Jasper van Opijnen die met een geweldige trap van circa 25 meter de bal in de kruising deed belanden: 2-2.

Na rust was ons spel niet meer om aan te zien. Veel geloop met de bal, (nog meer) foute passes en een ongecontroleerde organisatie. Nadat Nick Buitenhuis en Ronnie Hakkers in de 47e en 53e minuut de thuisploeg op 4-2 hadden gezet 'was de pijp helemaal leeg'. En dan zie je dat training nodig is om afspraken te kunnen maken, om de organsatie goed neer te kunnen zetten en om 90 minuten te kunnen blijven voetballen. Helaas zijn velen van ons daarvan (nog) niet overtuigd. Dat Bergentheim vervolgens nog in de 85e en 89e minuut door Nick Buitenhuis en Michiel Kruizinga konden uitlopen naar 6-2 was dan ook niet zo verwonderlijk. We kunnen alleen ons zelf daarvan de schuld geven.

Waar is ons  'tiki-taka' voetbal gebleven waar ook onze tegenstanders zo van onder de indruk waren? Na veel complimenten in het begin van het seizoen horen we nu alleen maar: "wat is er met jullie gebeurd.....?" Kom op mensen, alleen samen kunnen we de komende 11 (!) wedstrijden nog voor positieve verrassingen zorgen. Te beginnen aanstaande zaterdag in de derby thuis tegen EDON. HFC Storica rekent op jullie!