Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Onnodig verlies van SVV'56

Onze jongens hebben zaterdag onnodig verloren van SVV'56. Beide ploegen hadden nog grote belangen bij een overwinning: SVV kon zich zo goed als zeker bij een overwinning veilig spelen van directe degradatie en HFC Storica zou bij een overwinning nog volop meedoen om de prijzen (nacompetitie).  De spanning was dus groot. En dat was aan ons spel aan te zien. Kregen we na 5 minuten nog een 100% kans op een voorsprong (Stefano Chaar) was het aan de andere kant ineens billenknijpen en kreeg SVV volop mogelijkheden op een voorsprong. Wij prbeerden wel met combinatievoetbal door de linies heen te komen, maar steeds was daar weer de inzet en passie van SVV dat ons in de weg stond. En het was vooraf bekend: ondanks dat SVV in de onderste regionen verkeert, het is een ploeg met zwoegers en harde werkers die het in deze klasse iedere tegenstander moeilijk kan maken. Zaak is het dan om daarin niet mee te gaan en het eigen spelletje te blijven spelen. En daar schorte het deze middag aan. Ondanks wat kansjes in de 1e helft was het SVV dat in de 40e minuut een voorsprong nam. De supersnelle spits Robin Wessels van SVV wist slordig balverlies op ons middenveld om te zetten in de 0-1 voorsprong. Tevens de ruststand. In de rust dan maar 2 aanvallers (Shaäm Ubro en Bertus Finke) extra ingezet in de hoop met wat extra snelheid wat extra gevaar te kunnen stichten. Ook nog maar even een 3e extra aanvaller ingebracht (Lorenzo Lubbers) om nog meer druk te kunnen geven. Tot aan de 16 meter van de tegenstander lukte dat ook redelijk. Helaas vergaten we daarna dan ook eens even op doel te schieten en ging vrijwel elke aanval verloren door een bal naast, over of in de blokkade bij de tegenstander. Tot eindelijk in de 83e minuut Shaäm Ubro de bal vrij in kon schieten en de op dat moment toch wel verdiende gelijkmaker kon aantekenen. Dat gaf weer geloof bij 'de onzen' en iedereen ging geloven in een mogelijke overwinning. Dat was echter helaas van korte duur. Maar 2 minuten later was het aan de andere kant weer die snelle Robin Wessels van SVV die vrij makkelijk onze verdediging de hielen liet zien en de 1-2 kon intikken.  Vervolgens lieten we ons verbaal te veel provoceren en vergaten we te voetballen. Dat resulteerde in veel onnodige frustratie, terwijl dat helemaal niet nodig was. Voetballen kunnen we in deze klasse als geen ander, maar dan wel met elkaar en voor elkaar. Dat kunnen we de laatste 2 wedstrijden nog aan iedereen tonen. Handhaving in de 3e klasse is een feit en dat is al een verdienste op zich. Volgend weekend zijn we vrij, daarna volgen Bergentheim thuis en SVI uit nog. Dan kunnen we alsnog laten zien dat we 'bij de besten horen'.