HFC Storica

Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Zijn we er klaar voor?

Wat kun je toch veel mee maken als vereniging. Soms lijkt het een uit de hand gelopen hobby. Maar... een hobby moet leuk zijn en dat hebben we het afgelopen seizoen niet altijd kunnen zeggen. We hebben veel verloop gehad binnen de vereniging en begin juni zag het er naar uit dat we onze stadsbroeder 'EDON' achterna zouden gaan: geen prestatieteam in de 4e klasse. Dat hebben we al eerder meegemaakt en eerlijk is eerlijk: 'dat wil je niet'. Nadat we, al dan niet vrijwillig, afscheid hadden moeten nemen van maar liefst veertien selectiespelers, stonden we met acht'goedwillende knapen' tegen de 15e juni (overschrijvingsdatum) aan te hikken. Het balletje is toen alsnog heel snel gaan rollen. Maar liefst negen nieuwe spelers konden we voor de 15e juni lid maken en inmiddels zijn er nog twee aangesloten. Niet gedacht, toch met z'n allen voor elkaar gekregen: een selectie van 19 man. 

De voorbereiding was nogal wisselend. Veel vakanties, gewenning aan elkaar en nieuwe posities in het team, het moest allemaal nog 'een plekkie' krijgen. Inmiddels hebben we het bekerprogramma achter de rug, Mooie wedstrijden om conditie op te doen en te kijken 'wat we in huis hebben'.  Met een knappe 2-3 overwinning op Balkbrug (na 2-0 achterstand) met doelpunten van 2x Zappa van Raalte en Stefano Chaar begonnen we aan die bekercompetitie. De dinsdag daarna moesten we door omstandigheden (werk, vakanties) veel posities wijzigen. Maar ook toen bleek dat er veel veerkracht in het team zit. Na een 3-1 achterstand omgebogen te hebben naar een 3-4 voorsprong, moesten we het uiteindelijk conditioneel afleggen. Pas in blessuretijd wist DKB te winnen met 6-4. Doelpunten: Joshua Volker,  Edy Hanson, Andreas Chaar en Nelson Ospina. Afgelopen zaterdag kwam 3e klasser Lutten op bezoek. Je hoopt dan compleet aan die wedstrijd te kunnen beginnen, maar door werk, verhuizing, vakantie etc lukt dat dan weer niet. Met als gevolg een 1-9 nederlaag (doelpunt Edy Hanson). Wisselende resultaten, maar de sfeer is prima. En dat is wel eens anders geweest.

Zijn we er dan nu klaar voor? Het zal wel moeten. Aanstaande zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. De stadsderby -uit- tegen HTC. Vakanties zijn voorbij, we kennen elkaar wat beter en de blessures zijn herstellende. We staan aan de vooravond van een mooi seizoen. Daar gaan we met z'n allen keihard aan werken, zodat die uit de hand gelopen hobby ook eindelijk weer eens leuk gaat worden.  Wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark van HTC.

 

 

 

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Word lid van HFC Stroica! Klik hier Wie zijn er jarig? Klik hier