HFC Storica

Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

KNVB beker: Berkum neemt HFC Storica zeer serieus; lees meer >klik op logo >>

Bron: Sportiefzwolle.nl

 

Berkum neemt HFC Storica zeer serieus

Gepubliceerd op maandag 22 oktober 2012 om 11:13

Op sportpark De Vegtlust wordt dinsdag 23 oktober het Zwolse bekeronderonsje tussen hoofdklasser Berkum en vierdeklasser HFC Storica gespeeld. Daarmee treft Berkum een tegenstander die weliswaar een aantal klassen lager speelt, maar dit seizoen uitstekend draait en flinke ambities heeft om de komende jaren hogerop te komen.

 

“Storica maakt dit seizoen erg veel goals en ze hebben tot nu toe alles gewonnen. Ik denk dan ook niet dat ze zich voor eigen doel gaan ingraven, want het zal ook voor hen niet meevallen om helemaal om te schakelen en op een heel andere manier te gaan spelen. Ik verwacht dat ook zij op de aanval spelen, dus het kan een leuke en open wedstrijd worden”, aldus Berkum-coach Roeland ten Berge. Storica vertoefde jarenlang in de kelder van het amateurvoetbal, maar gooide het roer vorig jaar radicaal om. Afgelopen seizoen haalde de versterkte selectie onder leiding van trainer Chris Sorries al de nacompetitie in de vierde klasse en in het seizoen 2012-2013 lopen de zaken nog beter: de technisch begaafde ploeg staat nu fraai bovenaan in de vierde klasse C.

HFC Storica wist alle zeven gespeelde competitieduels te winnen en bijna alle wedstrijden scoorde de Zwolse formatie vaak. Zo werd Wijthmen met 7-0 verslagen, Lemele en VSW gingen op eigen terrein met 0-5 onderuit en Kampen werd met 2-6 weggetikt. Afgelopen weekend versterkte Storica de koppositie door in een inhaalwedstrijd met 3-0 te winnen van Bruchterveld, dat nog ongeslagen was. De selectie van Chris Sorries is bij die grote doelpuntenproductie niet afhankelijk van één of twee topscorers, maar heeft met Abdel-Hafid Lahzal, Edward Herrera, Stefano Chaar, Michiel Wolters en Mohammed el Bouhni een heel smaldeel aan veelvuldig scorende spelers in de gelederen.

 

“We moeten er voor zorgen dat we zeker in het begin geen schade oplopen. Maar er is nogal wat verschil tussen het tempo in de hoofdklasse en de vierde klasse, dus als we gedisciplineerd spelen en het tempo hoog houden moeten we ze conditioneel kunnen pakken. We nemen deze wedstrijd zeer serieus, we hebben in de vorige seizoenen kunnen zien hoe belangrijk het bekertoernooi voor Berkum kan zijn”, aldus Ten Berge. Zijn selectie draait tot nu toe goed mee in de bovenste regionen van de hoofdklasse C en won afgelopen donderdag met 0-4 in een oefenwedstrijd bij SV Nieuwleusen. De bekerwedstrijd VV Berkum-HFC Storica wordt dinsdag 23 oktober gespeeld op Sportpark De Vegtlust. Onder leiding van scheidsrechter G. Keijl zal er om 20.00 uur worden afgetrapt.

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Word lid van HFC Stroica! Klik hier Wie zijn er jarig? Klik hier