HFC Storica

Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

HFC Storica: vóóruit met die trein!

Het seizoen 2015-2016 zit er op. Een zucht van verlichting? Ja, eigenlijk wel. Door 'vervelende' omstandigheden zijn we met ons 1e team op de laatste plaats in de 3e klasse geeïndigd. Begonnen we nog met 24 selectiespelers, uiteindelijk hebben maar liefst 48(!) spelers dit seizoen hun opwachting gemaakt in het 1e. Door diverse schorsingen, blessures en het zonder reden wegblijven van spelers en stafleden, hebben we tot het einde moeten strijden om aan onze sportieve verplichtingen te kunnen voldoen. Dat is gelukt, dat hebben we samen gedaan en daar mogen we met z'n allen trots op zijn! Waar menigeen ons had afgeschreven hebben we laten zien dat we op een correcte en sportieve manier de competitie hebben kunnen afmaken. Met aanvulling van spelers uit het 2e en 3e en met 'ouwe' rotten die de kiksen weer hebben moeten aantrekken. Respect!  

Enkele statistieken: Zoals gezegd: 48 spelers hebben we gebruikt. We hebben dit seizoen 4x gewonnen, 1x gelijk gespeeld en 21 x verloren. We verloren 5 keer met dubbele cijfers. Ons doelsaldo: 32 vóór en 168 tegen. Topscorer werd Eugene Webb met 9 goals, gevolgd door: Edward (4), Lorenzo en Stefano (3),  Jasper, Bertus, Elroy en Redouan (2), Nelson, Orfeo en Rolien (1). Met 2 eigen doelpunten van de tegenstander zijn dat er 32. Helaas hebben we door het gebruik van 48 spelers uiteindelijk het 3e moeten terugtrekken. Jammer, maar helaas. Voordeel daarvan is dat veel spelers ervaring konden opdoen in het 1e. Mooi meegenomen voor de toekomst.

En nu? We gaan niet al te lang achteruit kijken. We moeten verder en dat kan! Tuurlijk zullen enkele spelers ons gaan verlaten. Het gras bij de buurman lijkt veel groener. Maar is dat ook zo? Is het de schuld van HFC Storica dat we een rampzalig seizoen hebben gehad? Of kunnen we ons zelf ook wat verwijten? En... hebben we dan eigenlijk niet de plicht om het ook weer recht te zetten? Wij gaan komend seizoen weer ouderwets gezellig vóór ons clubhuis spelen op natuurgras en met een vol en gezellig terras. Er zijn maar weinig clubs die over een dergelijk mooie combinatie beschikken van veld, terras en kantine. Het moet weer gaan bruisen bij ons. De sfeer moet terug. Gelukkig hebben de spelers van de lagere teams al laten doorschemeren dat zij, op een enkeling na, ook het komend seizoen actief zullen blijven. Ook het merendeel van de 1e selectie heeft aangegeven te blijven. Een enkeling twijfelt helaas nog. Bedenk echter dat we jullie allemaal nodig hebben om weer te kunnen bouwen aan de toekomst van onze mooie club. We zijn druk bezig om zowel bij de senioren als bij de jeugd aanvulling te zoeken. Afgelopen week waren er al veel nieuwe gezichten te zien op de training van de senioren. Komende week gaan we met die jongens in gesprek en wie weet..... Deze week trainen we nog op dinsdag en donderdag en vanaf volgende week alleen nog op donderdag. Nieuwe spelers zijn dan van harte welkom om mee te trainen en de sfeer te proeven. Wij zullen er zijn om in gesprek te gaan, met wie dan ook. Kom op mannen, denk niet te lang na, blijf bij de club en gun HFC Storica de kans zich te revancheren. 

Verder: hebben we nog een 'gezelligheids'-toernooi op 21 mei, een BBQ op 28 mei (zie de website) en spelen onze oudjes op 4 juni mee op het Olde Zakk'n toernooi van CSV. Ook zullen we de handen uit de mouwen steken om de bestaande keedkamers te renoveren (vrijwilligers zijn van harte welkom). In de jeugdafdeling moeten we zeer binnenkort organisatie en structuur aanbrengen, zodat ook die spelertjes en hun leiding weten waar ze aan toe zijn. Kortom: nog veel te doen, maar laat ons niet trekken aan een dood paard. Schouders er onder en vóóruit kijken! Dan moet het goed komen!

Jullie 'veurzitter a.i.'  ;-) 

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Word lid van HFC Stroica! Klik hier Wie zijn er jarig? Klik hier