Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Verlies van Voorwaarts 3-2

Afgelopen zaterdag was er de kraker om de 3e plaats; onze jongens moesten tegen Voorwaarts uit Westerhaar. Een ploeg die met 2 punten voorsprong aan de wedstrijd begon en van plan was de 3e plek niet uit handen te geven. Beide ploegen schotelden het publiek een mooie en spannende wedstrijd voor met een hoog tempo. HFC Storica probeerde door vroeg te storen de tegenstander vast te zetten. Voorwaarts kwam echter een paar keer gevaarlijk onder de druk uit en wist met de snelle aanvallers voor veel gevaar te zorgen. Zo ook in de 17e minuut. Een voorzet van Voorwaarts werd niet goed genoeg beoordeeld waarna Michel Lensen de bal onhoudbaar voor doelman Jeffrey Robben kon inschieten: 1-0. Reden voor HFC Storica om nog een tandje bij te schakelen. Met individueel goede acties, kort combinatievoetbal en druk naar voren overklasten we in deze fase de spelers van Voorwaarts. Voetbal zoals we het graag zien. In de 28 minuut kreeg HFC Storica een vrije trap op een meter of 30 van het doel. De bal werd netjes in de ‘16’ gelegd, doorgekopt en ingekopt door Ginaro van Deventer: 1-1. Voorwaarts bleef gevaarlijk en kort na de 1-1 was daar een aanval waarbij de bal -al dan niet achter de doellijn- door keeper Jeffrey Robben werd weggewerkt. Volgens de aanhang van Voorwaarts een zuiver doelpunt, volgens onze aanhang absoluut niet. Zo gaat dat in het voetbal. Vlak voor rust waren er nog een paar mooie kansen voor Mohammed El Bouhni, Eugene Webb en Bertus Finke. Helaas.

Na rust een zelfde spelbeeld. Twee aanvallend ingestelde ploegen die voor de volle winst gingen. In de 56e minuut werd een afstandschot van een Voorwaarts speler onopzettelijk met de hand geraakt: penalty. Gert Dogger van Voorwaarts wist daar wel raad mee: 2-1. Onder aanvoering van de onvermoeibare Eugene Webb (die deze wedstrijd zekere een halve marathon heeft gelopen) ging er opnieuw een tandje bij. Aanval na aanval werd opgezet, grote kansen werden echter niet genoteerd. Voorwaarts bleef ook gevaarlijk. Nummer 10 Basmaci raakte nog 2 keer kort achter elkaar de lat en doelman Robben redde een paar keer knap. In de 66e minuut slalomde Bertus Finke dwars door de defensie van Voorwaarts, waarbij hij onderuit werd gehaald. Strafschop. Eugene Webb liet zien dat ook hij een specialist is: 2-2. Het werd kouder en kouder en dat was ook een beetje terug te zien op het veld. Wij probeerden het nog wel, maar de ballen kwamen niet echt meer aan. Voorwaarts leek ook tevreden met een gelijkspel. Tot de 90e minuut aanbrak en Roy de Lange van Voorwaarts de wedstrijd met een onhoudbaar schot alsnog in het voordeel van Voorwaarts besliste: 3-2. Een ongelukkige nederlaag in een wedstrijd die eigenlijk twee winnaars verdiende. Voorwaarts de betere kansen; wij het betere spel. Een 6-6 uitslag was een betere verhouding geweest. Positief is wel dat we een goede wedstrijd hebben neergezet. Als we daar op voortbouwen komt het vanzelf goed en kunnen we nog menig tegenstander verrassen.