Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

Belangrijke winst op HTC

In een duel dat maar moeizaam op gang kwam hebben we zaterdag de volle winst gepakt. Thuis werd stadsgenoot HTC met 1-0 verslagen. Met een zeer jong team (de jonkies Stefan Pelleboer, Lorenzo Lubbers en doelman Jefrey Robben mochten in  de basis beginnen) begon HFC Storica aan de wedstrijd, maar het lukte vaak niet om de bal bij een medespeler te krijgen. Omdat HTC met hetzelfde probleem te kampen had was het spel in de 1e helft niet bijzonder. In de 20e minuut was er een grote mogelijkheid voor HTC om de score te openen; het afstandschot spatte op de lat uiteen. Na een half was er voor ons een grote tegenslag: Stefano Chaar maakte een ongelukkige beweging waarbij hij, naar later bleek, een gescheurde heupspier opliep. Na de zware blessure van Edward Herrera voor de winterstop opnieuw een grote tegenvaller. Ook Stefano zijn we voorlopig kwijt. Positief was wel dat invaller Bertus Finke na anderhalf jaar blessureleed (gescheurde kruisband) zijn eerste competitieminuten kon maken. Na nog een grote kans voor HTC kregen wij vlak voor rust ook de eerste grote mogelijkheid. Bertus en Sohel kregen de bal echter niet over het lijntje. Rust 0-0.

In de 2e helft mocht ook Robert Stegeman na enkele maanden blessureleed zijn opwachting maken. Helaas was ook na rust het spel niet bijzonder, al waren we wat vaker op de helft van HTC te vinden. Spannend bleef het wel. Zo schoot HTC nog een keer op de lat en waren wij enkele keren gevaarlijk bij snelle uitvallen. Een grote kans was er nog voor Lorenzo Lubbers die een meter of vijf voor de goal de bal net over schoot. Pas in de 86e minuut was daar dan die fraaie aanval waar het talrijke publiek op zat te wachten. Met goed combinatiespel kwam de bal voor de vrijstaande Bertus Finke, die de bal dan eindelijk wel in het netje wist te krijgen:1-0. Drie punten in de pocket waarmee we de aansluiting met de top 5 behouden. Gezien de wedstrijd wellicht twee punten te veel, maar geen ‘HFC Storicaan’ die daarover klaagt. Door deze overwinning staan we maar 2 punten achter op de nummer 3 Voorwaarts V (Vriezenveen) waar we komende zaterdag op bezoek gaan.