HFC Storica

Onze Sponsoren

U bent hier> Home>Nieuws>Nieuws

Nieuws

HFC Storica kampioen 4e klasse!!!

HFC Storica bekroont ‘fantastisch seizoen’

Bron: Sportief Zwolle (vanwege vakantie en feestgedruis dit keer geen eigen verslag).

HFC Storica is zaterdagmiddag glansrijk kampioen geworden van de vierde klasse C. De ploeg van trainer Chris Sorries zegevierde op de voorlaatste speeldag met 3-0 tegen stadgenoot Edon en dat was ruim voldoende voor de titel. “Eindelijk”, zegt Sorries in een eerste reactie kort na de wedstrijd. “We zijn allemaal hartstikke blij met het kampioenschap en gaan vanavond absoluut een feestje vieren.”

Het gehele seizoen stond HFC Storica aan kop in de vierde klasse C, maar met de eindstreep in zicht ging het steeds moeizamer voor de Zwolse formatie. “We hebben een fantastisch seizoen gedraaid. Met name in de beginfase van de competitie speelden we geweldige wedstrijden. In het tweede deel van de competitie kon je duidelijk merken dat iedereen graag van de koploper wilde winnen en ging het af en toe wat moeizamer, maar wisten we vaak wel te winnen”, stelt Sorries, die zijn team de afgelopen weken de nodige punten zag morsen. Twee weken geleden werd er thuis verloren van Wilsum en vorige week moest het kampioensfeest worden uitgesteld na een 1-1 gelijkspel tegen directe concurrent SCD ’83.

“Achteraf maakt het allemaal niet meer uit. We zijn kampioen en dat is geweldig voor deze groep en helemaal voor de club. De beleving hier bij de mensen is prachtig”, aldus Chris Sorries, die tijdens de wedstrijd tegen Edon al vrij snel achterover kon gaan zitten. “Gelukkig viel de 1-0 (Hafid Lahzal) redelijk vroeg in de wedstrijd. En daarna zag je toch dat iedereen die voorsprong wilde vasthouden.” Op een slecht bespeelbaar veld probeerde Edon wel wat terug te doen, maar op het juiste moment sloeg de thuisploeg toe. “Na de 2-0 (Anel Zidionica) zette Edon aardig wat druk op ons doel, gelukkig maakte Abdel-Hafid Lahzal in die fase de bevrijdende derde goal.” Voor de clubtopscorer, die ook al voor 1-0 had gezorgd, was het zijn 35ste competitietreffer van dit seizoen.

“Wij hebben het gehele seizoen aan kop gestaan. Wij hebben een doelsaldo van 109 doelpunten voor en 29 tegen. Ik kan mij niet voorstellen dat er iemand in deze competitie zegt dat wij niet de terechte kampioen zijn”, aldus de oefenmeester van HFC Storica.

Zaterdag volgt de laatste competitiewedstrijd uit bij Reaal Dronten.

 

Kijk voor de foto's op: http://sportiefzwolle.nl/nieuws/7168/hfc-storica-bekroont-fantastisch-seizoen.html

Voor de stand en de overige wedstrijden: http://www.hollandsevelden.nl/competities/2012-2013/oost/za/4c/

 

 

 

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden.

Word lid van HFC Stroica! Klik hier Wie zijn er jarig? Klik hier